Ankara’da başladı Kastamonu’da bitti

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da başladı Kastamonu’da bitti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 15:48

Ankara Sinema Derneği’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği Gezici Festival, 22’inci yolculuğunu tamamladı. Festival, her yıl olduğu gibi Ankara’dan yola çıktı. Başkent’teki gösterimlerinin ardından Eskişehir’e konuk olan festival, yolculuğunu Kastamonu’da tamamladı.

Haberin Devamı

Festivalin klasikleşen bölümleri Dünya Sineması, Türkiye 2016, Kısa İyidir ve Çocuk Filmleri’nin yanında 22. yıl özel bölümleri, “Sinemanın Altın Çağı / Reha Erdem Seçkisi”, “Kiarostami: Yarım Kalan Sözler”, “Sükût Altındır: Buster Keaton”, “Yeşilçam’dan Youtube’a Erkeklik Halleri: Zeyno Pekünlü” ve “Osmanlı’dan Manzaralar II” olarak festival izleyicisiyle buluştu.

DÜNYA SİNEMASINDAN SON ÖRNEKLER

Festival kapsamında Türkiye’deki ilk gösterimlerini yapan Hayvanat, Kovboylar ve Seul İstasyonu) büyük ilgi gördü. Reha Erdem, Sinemanın Altın Çağı / Reha Erdem Seçkisi kapsamında festival izleyicisiyle filmleri seçme nedenlerini paylaştı. Türkiye 2016 bölümü kapsamında gösterilen Koca Dünya (Reha Erdem), Kor (Zeki Demirkubuz), Babamın Kanatları (Kıvanç Sezer), Albüm (Mehmet Can Mertoğlu), Rauf (Soner Caner, Barış Kaya) ve Orhan Pamuk’a Söylemeyin Kars’ta Çektiğim Filmde Kar Romanı da Var (Rıza Sönmez) filmlerinin yönetmenleri, izleyicilerin sorularını yanıtladı. Festivalin Kısa İyidir I ve II bölümleri, Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümü ve Bilkent Medya Topluluğu’nun işbirliğiyle 14 Aralık’ta gösterilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!