Ankara turizm pastasından yeterince pay alamıyor

Güncelleme Tarihi:

Ankara turizm pastasından yeterince pay alamıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2018 16:52

Ankara’nın turizm pastasından yeteri kadar pay alamadığını söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, gereken bütün desteğin verilmesinin önemine değindi.

Haberin Devamı

Ankara, Travelexpo 3. Uluslararası Turizm Fuarı ve Gastronomi Zirvesi’ne ev sahipliği yapıyor. Fuar ve zirvenin açılışı ATO Congresium’da gerçekleştirildi. Açılışa katılan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ankara’nın Türkiye’nin başkenti olarak gelişen turizm pastasından yeterince pay almadığını belirterek, gereken bütün desteğin verilmesiyle Ankara’nın turizm bakımından çok daha yukarıya çıkması gerektiğini kaydetti.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL YENİ ALANDA GERÇEKLEŞTİRİLMELİ

Mutfak sanatının da önemli bir imkân olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, bu sanatın kapılarının Ankara, Türkiye ve bütün dünyayı tanıtmak için Gastronomi Zirvesi kapsamında açıldığını ifade etti. Bakan Kurtulmuş, fuarın önümüzdeki yıl Akyurt’ta yapılması planlanan yeni fuar alanında gerçekleştirilmesi temennisinde bulundu. Fuarın Ankara ve Türkiye için hayırlı, bereketli olması temennisinde bulundu. Bakan Kurtulmuş, fuarla eş zamanlı düzenlenen Gastronomi Zirvesi kapsamında, baklava pişirme Guinness Dünya Rekoru denemesinin de gerçekleştirileceğini söyledi.

Haberin Devamı

FUAR İHALESİNDE TARİH ZAMANI 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna da yerel yönetimler olarak turizme katkı sunmaya devam edeceklerini belirterek şu bilgileri verdi: “Bugün de bu fuar alanının mekân olarak darlığı, sıkışıklığı da görülmekte. Bu yüzden el ele vererek, Ankara Ticaret Odamız, Sanayi Odamız, Odalar Birliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve diğer ortaklarımızla birlikte yeni ve güzel bir fuar alanı inşaatının ihalesine çıktık. İnşallah bu ayın sonunda, önümüzdeki ayın içerisinde ihalenin kararı verilecek ve çok güzel bir fuar alanını Ankara’mıza kazandırmış olacağız” diye konuştu.

AMACIMIZ TÜRKİYE VE DÜNYA GÜNDEMİNE GETİRMEK

Fuar ve zirve ile Türk turizmine Gastronomi yoluyla çeşitlilik kazandırmayı, Ankara’nın turizm ve kültürel değerlerini Türkiye’nin ve dünyanın gündemine getirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Ankara Valisi Ercan Topaca da, zirve kapsamında birçok etkinliğin gerçekleştirileceğine işaret etti.

Ankara turizm pastasından yeterince pay alamıyor

Haberin Devamı


Bakan Kurtulmuş, baklava pişirme Guinness Dünya Rekoru denemesinin de gerçekleştirileceği alanı ziyaret ederek, aşçılardan bilgi aldı.

 

BAKMADAN GEÇME!