Ankara seferber oldu

Güncelleme Tarihi:

Ankara seferber oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2021 07:52

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde çıkan orman yangınlarının söndürülmesi ve yaraların sarılmasında büyük bir çaba gösteren Ankara, bu kez de Sinop, Bartın ve Kastamonu’da yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmak için seferber oldu.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), selin yaşandığı bölgelerde tüm birimleriyle birlikte desteğini sürdürüyor. ABB, Ankara İtfaiyesi başta olmak üzere birçok ekip ve yardım malzemesini bölgeye gönderdi. ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden selzedeler için “Dualarımız sizinle. Zor günlerde yanınızdayız. Geçmiş olsun Türkiye” mesajını paylaştı. Ankara İtfaiyesi, 26 itfaiye personeli, dört dalgıç, üç K-9 Arama Kurtarma personeli, iki K-9 köpeği, sekiz araç, 35 motopomp ve 10 jeneratör ile bölgede arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor. ASKİ, 12 personelle birlikte dört içme suyu tankeri, iki vidanjör, iki aracını sevkederken, Fen İşleri ekipleri de 23 iş makinesiyle sel sularının oluşturduğu kalıntılara müdahale ediyor.

Haberin Devamı

GÜNLÜK YEMEK VE EKMEK PİŞİRİLİYOR

Ankara seferber oldu

Halk Ekmek Fabrikası, günlük 12 bin ekmek üretim kapasiteli seyyar fırınla bölgedeki vatandaşların ekmek ihtiyacını karşılamaya başladı. 4 bin 500 temel gıda paketi, 2 bin çocuk bezinin gönderildiği bölgede iki TIR’dan oluşan 18 personelle birlikte mobil BELPA Mutfağı da hizmete başladı. Kastamonu merkezde günlük üç öğün yemek dağıtan ekipler, uzak ilçelerde de çorba ve ekmek dağıtımı gerçekleştirecek. Sinop, Kastamonu, Bozkurt ve Cide’ye toplam 20 bin paket su, Bozkurt ile Ayancık’a üç bin gıda kolisi, 50 bin maskenin yanısıra temel ihtiyaç malzemelerinin olduğu 12 bin 500 ihtiyaç malzemesi gönderildi.

AFETLERDE BİRLİK VE BERABERLİK ÖNEMLİ

Ankara seferber oldu

Etimesgut Belediyesi Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine yardım elini uzattı. Belediye, selin ardından suyla sürüklenen hafriyatların kaldırılmasında kullanılmak üzere iki kamyon, bir TIR ve bir JCB kepçe ile operatörleri gönderdi. Sel, deprem, yangın gibi doğal afetlerde birlik, beraberlik ve dayanışmanın çok önemli olduğunun altını çizen Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, “Orman yangınlarının ardından Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketi bizlere büyük üzüntü yaşattı. Bartın, Kastamonu ve Sinop’ta meydana gelen sel ve su baskınlarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dilerim. Rabbim ülkemizi her türlü felaketlerden korusun” dedi.

Haberin Devamı

İHTİYAÇ HALİNDE YİNE GÖNDERİLECEK

Ankara seferber oldu

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, afet bölgesi ilan edilen Kastamonu, Sinop ve Bartın’da yaraların sarılması için iki TIR, iki kamyon ve üç iş makinesinin yanı sıra vatandaşların temiz su ihtiyacının karşılanması için bir TIR içme suyu gönderdiklerini belirtti. Altınok, “Yangında, selde her zaman el ele vererek, tek yürek olarak mağdur vatandaşlarımızın yanında olduk, bundan sonra da afet bölgelerimize her türlü maddi manevi hizmetlerimiz devam edecek. Rabbim bu tür felaketlerden ülkemizi, devletimizi ve milletimizi korusun. Sel felaketinde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu. Altınok, ihtiyaç halinde her türlü yaşam malzemelerinin de afet bölgelerine gönderileceğini söyledi.

Haberin Devamı

YARALARIMIZI SARACAĞIZ

Ankara seferber oldu

Şereflikoçhisar Belediyesi de Kastamonu’da sürdürülen çalışmalara destek için iki kamyon ve bir kepçe gönderdi. Belediye Başkanı Memiş Çelik, “En kısa sürede yaralarımızı hep birlikte saracağız. Dualarımız ve yüreklerimiz bir” dedi.

 

Ankara seferber oldu


Ezine Çayı’nın taşması ile selin vurduğu Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde suların çekilmesi ile yaşanan felaket gözler önüne serildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!