Ankara’nın ilk profesyonel gastronomi atölyesi

Güncelleme Tarihi:

Ankara’nın ilk profesyonel gastronomi atölyesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2012 00:00

Mutfak sanatlarını tek çatı altında toplayan ve Başkent’in ilk gastronomi atölyesi olma özelliği taşıyan Mutfakta Her Şey Chef Akademi, lezzeti sanata dönüştürmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

 

ANKARA’nın ilk profesyonel ve modern gastronomi atölyesi Mutfakta Her Şey Chef Akademi, 24 Mayıs’da Ankara Üniversitesi Evi’nde (ANKEV) açılıyor. Mutfak Dükkan, Chef’s Table ve Chef Akademi bölümlerinden oluşan akademide, yarı profesyonel eğitim de verilecek.

İşletme müdürlüğünü Şef Ali Açıkgül’ün eşi Bahar Açıkgül’ün yaptığı Mutfakta Her Şey Chef Akademi’de, doğum günleri, iş yemekleri gibi özel günlerde de farklı çalışmalar yapılıyor.

“Mutfağımızda sizin için her şeyi düşündük” diyen Bahar Açıkgül, akademinin detayları Ankara Hürriyet’e anlattı. Eşinin 25 yıllık tecrübesinden yararlanarak böyle bir projeye imza attığını belirten Açıkgül, “Mutfak sanatları için Başkent’te yaratılan ilk mekan. Ciddi yatırımlar yaptığımız akademide, eğitim odaklı bir yol haritası izleyeceğiz. İnsanları doğru ve kaliteli yemek konusunda bilinçlendirecek, bu bilinci oluştururken de mutfağı sevdireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

 

Lezzet sanata dönüşüyor

 

Mutfakta Her Şey’in, hayallerin gerçeğe dönüştüğü bir mekan olduğunu ifade eden Açıkgül, şunları söyledi:

“Akademimiz üç bölümden oluşuyor. Birinci bölüm olan Mutfak Dükkan’da, öncelikle insanların mutfaklarını düşündük. Herkesin doğal ve sağlıklı ürünler tüketmeye hakkı var. Türkiye’nin dört bir yanından akademiye gelecek olan organik yöresel ürünler, mutfakseverlerle buluşacak. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin ürünlerinin de satılacağı dükkanımızda ayrıca kütüphane de bulunacak. Chef Akademi’de ise, herkesin kendini ifade edebileceği bir alana ihtiyaç duyduğunu düşündük. Mutfak, lezzetin sanata, yemek yapanın da sanatçıya dönüştüğü bir alandır.

 

Üniversite onaylı sertifika

 

Bu nedenle Chef Akademi’yi tasarladık. Rahatlığın ve kalitenin modern bir tesiste buluştuğu bu mekanda, özel programlar yarattık ve içlerini eğlence ve bilgiyle doldurduk. Chef Akademi’de Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Cemal Taluğ bizlere büyük destek oldu. Taluğ’un desteğiyle burada ciddi bir okul projesine girdik. Hobi amaçlı yemek kuralarının yanı sıra konuklarımıza yarı profesyonel kep programları da uygulayacağız. Eylül ayından itibaren, üniversite onaylı sertifika vereceğiz. 10 aylık bir eğitim programı uygulayacağız.

Haberin Devamı

Üçüncü bölümümüzde, Chef’s Table. Burayı ise, Ar-Ge çalışmaları için kullanacağız. Şeker hastaları gibi her şeyi yememesi gereken insanlar için, gıda mühendisleri ve diyetisyenlerle birlikte, onların yaşam kalitelerini artıracak lezzetler yapacağız.”

 

Yemek kültürü zenginleşmeli

 

ANKARALI restoranların kalitelerini artırabilmek için öncelikle insanların yemek kültürünün zenginleşmesi gerektiğini belirten Mutfakta Her Şey Chef Akademi Yönetici Eğitmen Şefi Gizem Nur Öğüten de, şunları söyledi:

“Yemek konusunda insanların taleplerinin ve bilgilerinin artması gerekiyor. Bizler ise onlara, hem evde kendileri yaparken, hem de restoranda önlerine gelirken nelere dikkat etmeleri gerekenleri anlatıyoruz. İnsanlar artık sağlıklı ve doğal beslenmek istiyor. Bu nedenle organik ürünler getiriyoruz.

Haberin Devamı

Yemek kültürü küçük yaşlarda gelişir. Bu nedenle çocuklara özel programlar da düzenleyeceğiz. Onlara hem eğlenecekleri hem de yemek konusundaki bilinçlerini artıracakları organizasyonlar yapacağız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!