Ankara kadına şiddete karşı

Güncelleme Tarihi:

Ankara kadına şiddete karşı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2021 21:25

Başkent Ankara önceki akşam ve dün gerçekleştirilen etkinliklerle bir kez daha ‘Kadına şiddete karşı bir kez daha tek ses’ oldu.

Haberin Devamı

Kent genelinde ‘kadına şiddete hayır’ demek için düzenlenen farkındalık etkinlikleri önceki akşam ve dün düzenlenen programlarla devam etti. Ünlü sanatçı Pamela, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin(ABB) ‘Yalnız Değilsin’ sloganıyla Gençlik Parkı’nda düzenlediği konserde sahne aldı. Pamela, sahneden şu mesajı verdi: “Bu dünyayı özel yapan kadınlardır. Kadınlar olduğu sürece savaşlar olmaz. Kültür olur, sanat olur, barış olur. Kadınlara değer vermeyen erkekler de unutmasın ki onlar da bir kadından doğdular. Dünyada her şeyi doğuran, büyüten bir kadındır. Kadınlar birbirlerine sahip çıkmalı. Maalesef başka sahip çıkacak kimse yok. Yan yana, birlikte ve dik durmak lazım.”

Ankara kadına şiddete karşı


DUVARLAR RENGÂRENK

ABB, Çankaya ve Yenimahalle belediyeleri iş birliğinde Kızılay’da stantlar kurularak şiddete karşı farkındalık oluşturuldu, turuncu renkte maske dağıtıldı. İzmir’in turistik ilçesi Çeşme’nin Germiyan Köyü’nde başladığı desen çizimleriyle tanınan Nuran Erden, Çankaya Belediyesi Sığınma Evi’nin duvarlarını rengârenk boyadı.

UMUDUN KIRILAN PARÇALARI

Haberin Devamı

Ankara kadına şiddete karşı

Başkent Millet Bahçesi’ndeki Altın Mekan’da açılan sergi yarın saat 17.00’ye kadar ziyaret edilebilecek.

Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri üyesi kadınlar farkındalık yaratmak için ‘Umudun kırılan parçaları’ konulu özel bir sergi hazırladı. Kadınlara destek olmayı amaçladıklarının altını çizen Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Kadına yönelik şiddete, istismara, tacize ve ayrımcılığa karşı mücadele etmeli, bu ayıba el birliğiyle son vermeliyiz” dedi.

Ankara kadına şiddete karşı


FARKINDALIK İÇİN PANEL

Haberin Devamı

Ankara Kent Konseyi (AKK) ve Mavi Kapı Derneği ise kadına şiddete karşı farkındalık yaratmak için özel bir panel düzenledi. Panelin ardından ‘AKK Bisiklet Meclisi Buluşmaları’ kapsamında harekete geçene kadınlar, #KadınaŞiddeteHayır ışıklandırması ile aydınlatılan Ankara Kalesi’nde bir araya geldi. Kadınlar, daha sonra ‘farkındalık sürüşü’ için pedalladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!