Ankara için kaldıraç

Güncelleme Tarihi:

Ankara için kaldıraç
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2022 16:46

Başkent Kültür Yolu Festivali, yarın sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, “Ankara için kaldıraç görevi yapacak bir etkinlik planladığımızı düşünüyoruz. Festivali 2.5 milyon kişinin izlemesini hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’nın, tarihi ve güncel kültür zenginliklerine canlılık katmak ve sahip olduğu kültürel mirası dünya vitrinine taşımak üzere hayata geçirilen Başkent Kültür Yolu Festivali, yarın sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, festival kapsamında müzik, sinema, edebiyat, tarih gibi alanlardan 5 bin 971 sanatçının görev alacağını ve festivalin kültür ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirtti. Yavuz, dün düzenlenen basın toplantısında, festivalle ilgili şunları söyledi:

Ankara için kaldıraç


“Ankara açısından çok heyecanlı günler yaşıyoruz. Ankara için kaldıraç görevi yapacak bir etkinlik planladığımızı düşünüyoruz. Ankara, önemli bir tarih ve kültür şehri, müzeler şehri. Roma, Selçuklu ve Osmanlı döneminde de önemli bir kentti. Ama biz bu şehrin tarihi yerlerini yeterince ziyaret ediyor muyuz? Yola çıkış noktamız da bu oldu. Ankaralıların şehri gezmesini, tarihi destinasyonlarını keşfetmesini ve tarihine sahip çıkmasını istiyoruz. Sonra tüm Türkiye’nin bu şehri keşfetmesini hedefliyoruz. Biz bu doğrultuda Ankara’nın katmanlarını insanlara anlatmak için 4.7 kilometrelik bir rota oluşturduk. Mimar Sinan’ın camisi olduğunu, Mevlevihane olduğunu kimse bilmez. Bunun gibi tarihi değerlerin keşfedilmesi ve sahip çıkılması gerekiyor.” Bakan Yavuz, festivali 2.5 milyon kişinin izlemesini hedeflediklerini sözlerine ekledi.

12 HAZİRAN’A KADAR SÜRECEK

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 28 Mayıs–12 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan festival, 300’den fazla etkinliğe ev sahipliği yapacak. Başkent Kültür Yolu rotası; Cumhuriyet öncesi, Cumhuriyet dönemi ve yeni çağdaş Ankara olmak üzere farklı dönemlere ait 70’ten fazla durak noktasından oluşuyor. Ankara’nın simgelerinden biri olan Ankara Kalesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Hacı Bayram Veli Camii, Hamamönü, Augustus Tapınağı, Roma Hamamı, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi, Ankara Etnografya Müzesi, Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi, Ziraat Bankası Müzesi, Rahmi M. Koç Müzesi, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, PTT Pul Müzesi, CSO Ada Ankara ve CerModern gibi modern sanat yapıları, müzeler, sanat galerileri, tarihi yapılar ve anıtlar yaklaşık 4,7 km uzunluğundaki Başkent Kültür Yolu Festivali rotası üzerinde yer alıyor.

Ankara için kaldıraç


AIDA İLE AÇILIŞ

Haberin Devamı

Başkent Kültür Yolu rotası üzerinde gerçekleşecek olan festival, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin sahneye taşıdığı “Aida” operası ve Türkiye’nin en uzun soluklu sanat yarışması olma özelliği taşıyan Devlet Resim ve Heykel Yarışması’nın 75. yılına özel olarak düzenlenen sergi ile başlayacak. Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin Aida, Kuğu Gölü, Midasın Kulakları, Romeo ve Juliet gösterileri Opera Sahnesi’nde izleyici ile buluşacak. Ayrıca, 20 yıldır kapalı gişe oynayan, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nce sahnelenen, bale ile klasik Türk müziğini buluşturan “Harem” de festival programında yer alıyor. Etkinliklerle ilgili detaylı bilgiye www.baskentkulturyolu.com internet adresinden ulaşılabiliyor.

Ankara için kaldıraç

Dünyanın en iyi vokalleri arasında gösterilen İspanyol şarkıcı Buika, 30 Mayıs’ta saat 20.00’de CSO ADA Ankara Ana Salon’da sahne alacak.

Haberin Devamı

Ankara için kaldıraç

Sevilen sanatçı Zara, 1 Haziran’da saat 20.00’de CSO ADA Ankara Ana Salon’da sahne alacak.

Ankara için kaldıraç

Dünyaca ünlü Bosna Hersekli sanatçı Dino Merlin, 2 Haziran’da saat 20.00’de CSO ADA Ankara Ana Salon’da sahne alacak.

Ankara için kaldıraç

Afrika’nın altın sesi Salif Keita, 3 Haziran’da saat 20.00’de CSO ADA Ankara Ana Salon’da Ankaralılarla buluşacak.

Ankara için kaldıraç

Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın, dünyaca ünlü keman virtüözü Bomsori’ye eşlik edeceği konser, 4 Haziran’da saat 20.00’de CSO ADA Ankara Ana Salon’da.


Ankara için kaldıraç

Soprano Anna Prohaska, opera repertuvarının aranılan şefi Giovanni Antonini yönetiminde köklü topluluklardan Deutsches Symphonie-Orchester Berlin ile Mozart, Beethoven ve Haydn’ın bestelerini seslendirecek. Konser, 8 Haziran saat 20.00’de CSO ADA Ankara Ana Salon’da.

Haberin Devamı

Ankara için kaldıraç

Murat Dalkılıç, 12 Haziran’da saat 20.00’de CSO ADA Ankara Ana Salon’da sahne alacak.

Ankara için kaldıraç

Amerikalı fotoğrafçı Steve McCurry’nin eserlerinin yer alacağı sergi, festival süresince CerModern’de ziyaret edilebilecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!