Ankara Film Festivali ödül töreniyle başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Ankara Film Festivali ödül töreniyle başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2021 01:57

Bu yıl 32’ncisi düzenlenecek Ankara Film Festivali, yarın CerModern’de ‘Onur Ödülleri’nin sahiplerini bulacağı açılış töreniyle başlıyor. 14 Kasım’a kadar sürecek festivalde, 16 ülkeden 63 film izleyiciyle buluşacak.

Haberin Devamı

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen 32. Ankara Film Festivali, yarın CerModern’de gerçekleşecek açılış töreni ile başlıyor. ‘Onur Ödülleri’nin sahiplerini bulacağı gecede, Aziz Nesin Emek Ödülü Perihan Savaş’a, Sanat Çınarı Ödülü Erendiz Atasü’ye ve Kitle İletişim Ödülü Gani Müjde’ye verilecek. Festivalde ulusal uzun, belgesel ve kısa film dallarında yarışmalarla toplamda 16 ülkeden 63 film, Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda sinemaseverlerle buluşacak. Filmlerin detayları şöyle olacak:

Ankara Film Festivali ödül töreniyle başlıyor


İLK KEZ ANKARA’DA

Ulusal Uzun Film Yarışması’nda bu yıl Emre Kayiş yönetmenliğindeki ‘Anadolu Leoparı’, Fikret Reyhan imzalı ‘Çatlak’, Erdem Tepegöz’ün yönettiği ‘Gölgeler İçinde’, Selman Nacar’ın yönettiği ‘İki Şafak Arasında’, Erkan Tahhuşoğlu imzalı ‘Koridor’, Muhammet Çakıral’ın yönettiği ‘Lacivert Gece’, Ferit Karahan’ın yönettiği ‘Okul Tıraşı’, Aydın Orak’ın yönettiği ‘Sabırsızlık Zamanı’, Çağıl Bocut’un yönettiği ‘Sardunya’ ve Tufan Taştan’ın yönettiği ‘Sen Ben Lenin’ adlı filmler yarışacak ve Ankara’da ilk kez festivalde izleyiciyle buluşacak.

Ankara Film Festivali ödül töreniyle başlıyor


15 KISA FİLM

Nuri Cihan Özdoğan’ın “Aynı Gecenin Laciverti”, İnan Erbil’in “Belki Bir Gün Gideriz”, Mahsum Taşkın’ın “Binbir Gece”, Fehmi Öztürk’ün “Bir Annenin Sonatı”, Emir Aytemür’ün “Buz İçin Çığlık”, Okan Aygün’ün “Güzel Havalar”, Ömer Faruk Yardımcı’nın “Hasat”, Abdullah Şahin’in “Hemnefes”, Doğan Belge’nin “İnşaattaki”, İlker Köklük’ün “Konsensüs”, Meriç Atalar ve Isabel Loyer’in birlikte yönettikleri “Med Cezir Tango”, Merve Bozcu’nun “Plastik Rüya”, Can Merdan Doğan’ın “Stiletto”, Doğuş Özokutan’ın “Teslimat” ve Onur Güler’in “Yara” adlı filmleri Ulusal Kısa Film Yarışması’nda gösterilecek.

Ankara Film Festivali ödül töreniyle başlıyor


BELGESEL FİLMLER

Zafer Sevener ve Sibel Sümer’in birlikte yönettikleri “Araya Korona Girmeseydi…”, Fevzi Baran’ın “Baba Ne Oldu?”, Aslı Akdağ’ın “Bekleyiş”, Mehmet Emin Öztürk’ün “Doğu’nun Işığı”, Kurtuluş Özgen’in “Habitus of Self ‘alçak sesle’”, Mustafa Aydın’ın “Haymatlos”, Ulaş Tosun’un “Merhaba Canım”, Mehmet Emre Battal’ın “Muhtaç”, Doğuş Algün’ün “Sıcak Yatak”, Metin Avdaç’ın “Tipi” ve Ahmet Necdet Çupur’un “Yaramaz Çocuklar” adlı belgeselleri festivalde Ulusal Belgesel Film Yarışması kapsamında izleyiciyle buluşacak.

Ankara Film Festivali ödül töreniyle başlıyor


EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ 50 BİN TL

50 bin TL değerindeki En İyi Film Ödülü ve ilk filmlere verilen 20 bin TL değerindeki Mahmut Tali Öngören En İyi İlk Film Ödülü’nün de yer aldığı 12 kategorideki ödüllere; akademisyen ve medya sanatçısı Andreas Treske, sanat yönetmeni Meral Efe Yurtseven, oyuncu Selen Uçer, yönetmen Seren Yüce ile yazar ve yönetmen Vecdi Sayar’dan oluşan ana jüri karar verecek. SİYAD En İyi Film Ödülü’nü ise sinema yazarları Alican Sekmeç, Ali Ulvi Uyanık ve Coşkun Çokyiğit’ten oluşan SİYAD jürisi belirleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!