Ankara benim için dostluk

Güncelleme Tarihi:

Ankara benim için dostluk
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2022 13:00

Usta sanatçı, Hülya Koçyiğit öğrencilik yıllarını geçirdiği Ankara için, “Benim için arkadaşlık, dostluk” dedi ve “Benim okuduğum yıllardan sonra o kadar çok değişmiş ki gözlerime inanamıyorum. Çok modern bir şehir olmuş” değerlendirmesi yaptı.

Haberin Devamı

Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen ‘Sinema Söyleşileri’ne Türk sinemasının usta sanatçılarından Hülya Koçyiğit katıldı. Koçyiğit söyleşide, Ankara’nın hayatındaki yerine değinerek, “Ankara’da iki dönem okudum. Lise dönemimde de Ankara’ya gelmiştim. Ankara benim için arkadaşlık, dostluk. Benim için Ankara çok şey ve her fırsatta da geliyorum buraya. Benim okuduğum yıllardan sonra o kadar çok değişmiş ki gözlerime inanamıyorum. Elbette ki çok modern bir şehir olmuş” değerlendirmesi yaptı. “Bir oyuncunun rolüne hazırlanabilmesi için o karakteri sadece gözlemlemesi yetmez o karakteri tamamen bilmesi gerekir” diyen Hülya Koçyiğit’in Koçyiğit sinemada yapılan işlerle ilgili çok umutlu ve mutlu olduğunu belirterek “Sinema adına yetişen gençler çok cesurlar, girişkenler ve özgüvenliler. Sinema adına çok umutluyum. Bizim sinema yaptığımız dönemdeki imkânsızlıklar içerisinde değiller” dedi.

Ankara benim için dostluk
Söyleşi ünlü yönetmen Reis Çelik’in moderatörlüğünde CSO Ada Ankara Mavi Salon’da ‘Sinemada Star Olmak’ başlığıyla gerçekleştirildi.

Ankara benim için dostluk

Söyleşinin ardından Cer Modern’de Kamera Arkası Sergisi’ni Reis Çelik ile birlikte gezen Hülya Koçyiğit, kendi fotoğraflarını görünce o günleri yad etti.

Ankara benim için dostluk


ANKARA’NIN ENTELEKTÜEL BİRİKİMİ

Ankara’ya özel edebiyat, mimari, tarih, kültür sanat gibi alanlardaki basılı yayınlardan oluşan ‘Satırbaşı Ankara Kitap Sergisi’nin açılışı ve Şiir Hatları Treni’nin Ankara’ya varması nedeniyle düzenlenen ‘Şiirin İzinden’ başlıklı etkinlik CSO ADA Ankara yerleşkesinde gerçekleşti. Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Cumhuriyetin ilk yıllarında pek çok milletvekilinin edebiyatçı, yazar ve şair olduğunu belirterek, Satırbaşı Ankara sergisinin Ankara’nın 1 asırlık entelektüel birikimini yansıttığını ifade etti. Konuşmanın ardından düzenlenen ‘Şiirin İzinden’ isimli etkinlikte ise şiir dinletileri yapıldı.

Ankara benim için dostluk


AZERBAYCANLI ŞAİRE ANMA

Azerbaycanlı şair Ahmet Cavad’ın doğumunun 130. yılına ithafen TRT Ankara Radyosu Çoksesli Korosu, ‘İnciler Dök, Gel Yoluna Konseri’ ile CSO ADA Ankara Ana Salon’da sahne aldı. Konseri şef Mustafa Mehmandarov yönetti. Koro şefliğini Elnara Kerimova’nın yaptığı gecenin solistleri ise Azer Zeynalov, Nigar Celilova, Orhan Celilov ve Heyyam Mamedov oldu. Gecede Cavad’ın yanı sıra Azerbaycanlı ve Türk bestecilerin eserleri seslendirildi.

Haberin Devamı

Ankara benim için dostluk

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’nın gala konseri, CSO ADA Ankara Tarihi Salon’da gerçekleşti. Konservatuar öğrencileri, klasik müziğin seçkin eserlerini sundu.


Ankara benim için dostluk

Türkçe, Gürcüce, Lazca, Hemşince, Rumca söylediği şarkılarla büyük beğeni toplayan Koliva, Kale Kapısı’nda sahne aldı. Grup, şarkılarıyla dinleyenleri coşturdu.

FESTİVALDE BUGÜN

HAMAMÖNÜ’NDE HALK DANSLARI

Kırgızistan Kadınları ve İş İnsanları Derneği tarafından düzenlenen Elbruz Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi, 20.00’de Hamamönü Genç Sahne’de.

TİYATRO SAHNESİNDE VİŞNE BAHÇESİ

Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye konan ‘Vişne Bahçesi’, 20.00’de Küçük Tiyatro’da.

DÖRT DENİZİN TÜRKÜSÜ

Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Topluluğu, Şef Cem Gürdal yönetiminde Karadeniz, Ege, Akdeniz ve Hazar Denizi bölgelerinden eserlerin seslendirileceği ‘Dört Denizin Türküsü’ konseri verecek. Konser, 20.00’de Türk Ocağı Sahnesi’nde gerçekleşecek.

ODA ORKESTRASI TARİHİ SALONDA

Başkent Oda Orkestrası, Sevda Cenap And Müzik Vakfı tarafından düzenlenen konser kapsamında 20.30’da CSO ADA Ankara Tarihi Salon’da. Artun Hoinic’in yöneteceği orkestraya, soprano Görkem Ezgi Yıldırım solist olarak eşlik edecek.

Ankara benim için dostluk


EMİR CAN İĞREK KALEDE

Kor, Nalan, Müzik Kutusu, Gönül Davası gibi şarkılarıyla tanınan Emir Can İğrek, 20.30’da Kale Kapısı’nda.

Ankara benim için dostluk


EN KÖKLÜ ORKESTRALARDAN

Dünyanın en köklü orkestralarından Deutsches Symphonie, Orchester, şef Giovanni Antonini yönetiminde CSO ADA Ankara Ana Salon’da sahne alacak. Soprano Anna Prohaska’nın eşlik edeceği orkestra, Mozart, Beethoven ve Haydn’ın bestelerini seslendirecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!