Anılar şimdi Ulucanlar’da

Güncelleme Tarihi:

Anılar şimdi Ulucanlar’da
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2021 22:18

Ata Müzayede’nin çok özel bir koleksiyonu, Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde sergilenmeye başlandı. Şair Nâzım Hikmet’in cezaevindeyken kullandığı resim paleti ile açlık grevini sonlandırdığına dair telgrafı da sergilenen eşyalar arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

İstanbul’daki Ata Müzayede’nin koleksiyonunda yer alan çok özel eşyalar, bir yıl süreyle Altındağ Belediyesi’nin Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ne getirildi. Koleksiyonda; şair Nâzım Hikmet’in Bursa Cezaevi’nde tutukluyken resim yaptığı paleti, cezaevinde avukatı ile görüşüp açlık grevini sonlandırdığına dair telgrafı, şiirlerinden oluşan 1961 yılında basılmış ve kendi imzasının olduğu şiir kitabı Ankara’da sergileniyor. Ayrıca Bülent Ecevit’in 1966’da basılan ‘Ortanın Solu’ adlı imzalı kitabı ile Taksim’de yapacağı bir konuşmanın el afişi de sergileniyor.

Anılar şimdi Ulucanlar’da


HER BİRİNİN ÖYKÜSÜ AYRI

Müzede mevcut sergilenen eşyaların yanı sıra zaman zaman koleksiyonlardan gelen çeşitli ürünlerin de ziyaretçilere sunulduğunu belirten Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Yolları bir zamanlar Ulucanlar Cezaevi’nden geçen isimlere ait bu eşyaların her birinin ayrı bir öyküsü, tarihi değeri var. Bu tarihe tanıklık eden eşyaları meraklıları mutlaka görmeli diye düşünüyorum. Herkesi müzeyi ziyaret etmeye davet ediyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!