Amacımız Ankaralıların hizmetine ücretsiz açmak

Güncelleme Tarihi:

Amacımız Ankaralıların hizmetine ücretsiz açmak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2022 23:06

ABB Başkanı Mansur Yavaş, kentte tartışılmaya devam eden Ankapark’ta, dün medya temsilcileriyle buluştu, gelinen süreci anlattı. Yavaş, “Amacımız buranın yok olmasını engellemek ve bir an önce Ankaralıların hizmetine ücretsiz açmak” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş, mahkeme kararıyla 18 Temmuz 2022’de teslim aldıkları tartışmalı Ankapark’ta, dün medya temsilcileriyle bir araya geldi. Ankapark için “Kucağımızda bulduğumuz problem” ifadesini kullanan ABB Başkanı Mansur Yavaş, geçmiş dönem tartışmalarına girmeyeceğini söyledi. Yavaş, nasıl bir yol izleyeceklerini ise “Bu cenazeyi nasıl kaldırabiliriz, bu iskeleti nasıl kaldırabiliriz... Amacımız buranın yok olmasını engellemek ve bir an önce Ankaralıların hizmetine ücretsiz açmak” diye özetledi. Medya temsilcilerinin üstü açık otobüslerle yaptıkları Ankapark turu sonrası Ankapark’ın tüm sürecini detaylarıyla anlatan Başkan Yavaş, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yavaş, özetle şunları söyledi:

Amacımız Ankaralıların hizmetine ücretsiz açmak


HASAR TESPİTİ DEVAM EDİYOR

“Hemen gelir gelmez el koyduk. Gerekli mühürlemeleri yaparak tespitine başladık. Önce bir mevcut durumu tespit ediyoruz. TMMOB heyeti, uzman bir ekiple belediyemize hasar tespit çalışmalarımıza destek oluyor. Meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarına da aynı anda ‘burayı nasıl değerlendirebiliriz?’ diye üniversiteler de dahil hepsine yazıldı. Ankapark yapımında oyuncak alınan yabancı firmalara yazı yazdık. Burayı kuranlara, dışarıdan gelenlere... ‘Buranın tekrar çalıştırılabilmesi için gereken işlemler ve doğacak maliyeti bize bildirin’ dedik. Bunu kamuoyuyla paylaşacağız.

Amacımız Ankaralıların hizmetine ücretsiz açmak


İLK İŞ OT VE PEYZAJ TEMİZLİĞİ

Ayrıca Ankapark’ın yapım ve kuruluş aşamasında görev almış 86 belediye personeliyle sahada tespit çalışmaları devam ediyor. Elektrik yok, gaz yok, su yok! Bu abonelik başvuruları yapıldı. İnternet üzerinden açılan form sayfasından Ankaralıların bu konudaki fikir ve düşünceleri alınıyor. Ankapark’ın geleceğini Ankaralılar ile birlikte karar vermeyi planlıyoruz. Burayı her hâlükârda halka açacağız. İlk yapacağımız iş ot ve peyzaj temizliği. Buraya şu an insanları sokamıyoruz. İnsanların spor yapacağı, bisiklete bineceği bir hale getirmek çok kolay. Bunu en kısa zamanda yapmayı planlıyoruz. Sadece ot temizliği bile burada bir-iki ay sürer.”

Amacımız Ankaralıların hizmetine ücretsiz açmak


ADALET BAKANLIĞI HAKKINDA TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIZ

Haberin Devamı

25 Mart 2022’de parkın işletmecisinin resmen iflasının ilan edildiğini, tahliye kararının ardından bu iflasın hileli olduğu şüphesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını anlatan Başkan Yavaş, çeşitli gerekçelerle Ankapark alanının belediyeye teslim edilmediği süre boyunca alanın yıpranmasına ve çürümesine sebep olanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti. Yavaş, “Adeta kıvrandık ve yalvardık, burası çürüyor, çürüyor, çürüyor diye. Ama sonuç alamadık. Hasar tespit çalışmalarımızdan sonra Adalet Bakanlığı hakkında da tazminat davası açacağız” dedi.

Amacımız Ankaralıların hizmetine ücretsiz açmak


68 BİN 450 ÖNERİ GELDİ

Haberin Devamı

ABB’nin, ‘Ankapark’ın geleceği’ için internetten yaptığı form analizine, 29 Temmuz 2022 itibarıyla Ankaralılardan 68 bin 450 adet öneri geldi. Son durum şöyle:
* Yeşil alan: 18 bin 543
* Hayvanat bahçesi: 13 bin 397
* Atatürk Orman Çiftliği: 9 bin 833
* Spor/yürüyüş alanı: 8 bin 832
* Eğlence alanı: 3 bin 166
Form analizine katılan 3 bin 304 vatandaş, yinelenen alanın ücretsiz olmasını talep etti. Yine 3 bin 318 vatandaş da önerilerinde ‘nefes’ kelimesini kullanarak yeşil alan vurgusu yaptı.

BAKMADAN GEÇME!