Altındağ'ın satranç şampiyonları belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Altındağın satranç şampiyonları belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2020 11:55

Altındağ'ın satranç şampiyonları belli oldu

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ALTINDAĞ Belediyesi Gençlik Merkezleri tarafından düzenlenen Geleneksel Satranç Turnuvası'nın şampiyonları belli oldu.
Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezleri, geleceğin satranç şampiyonlarını belirledi. Gençlik Merkezlerinde satranç kursuna devam eden gençler, Geleneksel Satranç Turnuvası'nda buluştu. 17 Gençlik Merkezi'nden yaklaşık 700 Altındağlı gencin 1 ay boyunca mücadele ettiği satranç turnuvasında, 64 genç finale kaldı. Final müsabakası, Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi'nde gerçekleştirildi. Mücadelelerde, gençler başarılı ve yetenekli oldukları kadar sabırlı ve kararlı olduklarını da gösterdi. 20'şer dakikalık maçlar üzerinden yapılan elemeler ile derece için mücadele veren gençler, turnuvada kıyasıya yarıştı. Satranç eğitmenleri Şükran Demir ve Taner Aka'nın gözetmenliğinde gerçekleşen çekişmeli mücadelelerin sonunda, Aydınlıkevler Mahallesi Abdurrahim Karakoç Gençlik Merkezi'nden Ahmet Tuğşad Öz birinci olurken, aynı merkezden Enes Çelik ikinci oldu. Karapürçek Mahallesi Sezai Karakoç Gençlik Merkezi'nden Özber Baran ise, turnuvanın üçüncü ismi oldu.
Başkan Balcı, turnuvaya katılma cesareti ve kararlılığı gösteren gençleri tebrik etti. Balcı, "Altındağ Belediyesi olarak gençlerimizin sporla ve sanatla uğraşmalarına büyük önem veriyoruz. Aileler mutlaka çocuklarını satranca veya başka spor dallarına yönlendirmeli. Sporla, sanatla uğraşan gençler kötü alışkanlıklardan uzak durur, bu sayede sağlıklı ve güzel nesiller yetişir. Bugün bu turnuvaya katılan tüm genç sporculara teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Turnuvada şampiyonluk ipini göğüsleyen Abdurrahim Karakoç Gençlik Merkezi üyesi Ahmet Tuğşad Öz ise, turnuvayı kazandığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!