Altındağ’ın keskin nişancısı

Güncelleme Tarihi:

Altındağ’ın keskin nişancısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2021 19:56

Bedensel engelli Eren Demir, öğretmeninin yönlendirmesi ile başladığı ve bir yıldır ilgilendiği okçuluk branşında gösterdiği başarı ile adından söz ettiriyor.

Haberin Devamı

Altındağlı bedensel engelli 14 yaşındaki Eren Demir, attığı oklarla hedefi 12’den vururken, engelli genç ve çocuklara da örnek oluyor. Yaklaşık 1 yıldır okçuluk sporu ile ilgilenen Eren’in hayali, 2020 Tokyo’da bu branşta Türkiye’ye tarihindeki ilk altın madalyalı getiren Mete Gazoz gibi olimpiyat şampiyonu olmak.
Öğretmeninin yönlendirmesiyle, Karapürçek Spor Salonu’nda, Altındağ Belediyesi’nin okçuluk kurslarına katılan Eren Demir, o gün eline aldığı oku bir daha bırakamadı. Azmiyle ve yeteneğiyle dikkatleri üzerine çeken Eren, “Hedefleri 12’den vuruyorum, engelleri ortadan kaldırıyorum” diye konuşuyor.

BU SPORU ÇOK SEVEREK YAPIYOR

Eren ve ikizinin eğitim hayatı için büyük fedakarlıklar yaptığını belirten anne Reyhan Demir, okçuluk ile ilgilenmenin Eren’e çok iyi geldiğini belirtip, şunları söyledi:
“Bizim için ulaşım çok zor. Uzaktaki kurslara götüremedik, imkanımız olmadı. Öğretmenimiz sayesinde Altındağ Belediyesi’nin okçuluk kurslarından haberdar olduk. Eren kısa sürede kendini çok geliştirdi. Çok severek geliyor, çok severek çalışıyor. Olimpiyatları büyük ilgiyle takip etti, hiçbir yarışı kaçırmadı. Hedefi geleceğin Mete Gazoz’u olmak.”

Haberin Devamı


ALTINDAĞ OKÇULUĞUN KALBİ OLACAK

Altındağlı gençlerin ata sporu olan okçuluğa gösterdiği ilgiden büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Asım Balcı, Altındağ’ı başkentte okçuluk sporunun da kalbi yapacak olan merkezin inşasının tüm hızıyla devam ettiğini hatırlattı. Balcı, Doğantepe Mahallesi’nde inşaatı devam eden tesisin tamamlanmasının ardından, çok daha fazla Altındağlı gencin okçuluk sporuyla tanışacağını ve geleceğin şampiyonlarının Altındağ’dan yetişeceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!