Altın zili çalma mücadelesi

Güncelleme Tarihi:

Altın zili çalma mücadelesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2019 18:11

Kardeş ülke Kore’nin popüler bilgi yarışması ‘2019 Altın Zili Kim Çalacak’ etkinliği Başkent’te gerçekleştirildi. Etkinlikte dereceye giren ilk 3 katılımcı Kore’ye seyahat edecek, Birinciliği elde eden katılımcı ise bin doların sahibi olacak.

Haberin Devamı

 

Kore’nin Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen 2019 Altın Zili Kim Çalacak Yarışması Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. 100’den fazla yarışmacının mücadele ettiği etkinlikte katılımcılara Kore Büyükelçiliği’nce sürpriz hediyeler dağıtıldı. Yarışmada dereceye giren ilk 3 katılımcı ekim 2019’da Kore seyahatine çıkacak. Ayrıca birinciye olan bin dolar, ikinciye 700 dolar ve üçüncüye de 500 dolar ödül verilecek. Etkinliğe katılan Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Dongwoo Cho şunları söyledi:

ÖĞRENCİLER ARASINDA ÇOK POPÜLER

“Altın Zili Kim Çalacak etkinliği Kore’de çok popüler olan ve özellikle öğrenciler için bilgi yarışması. Bunu Türkiye’de Kore’ye ilgileri olan öğrenciler için her yıl yarışma şeklinde düzenliyoruz. Bu yarışma sayesinde çocuklarımızın kardeş ülke olan Kore hakkında bilgi sahibi olmalarını umuyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!