Alo 153 ‘Şampuanım bitti’

Güncelleme Tarihi:

Alo 153 ‘Şampuanım bitti’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2020 10:04

Geçen yıl 1 milyon 481 bin 382 çağrının 868 bin 578’ini çözüme kavuşturan Ankara Büyükşehir Belediyesi Alo 153 Mavi Masa ekipleri, ilginç taleplerle de karşı karşıya kaldı. Mavi Masa’yı arayan bir kişi, “EGO otobüs şoförü eski eşim olduğu için beni görünce durakta durmuyor” şikâyetini iletti. İzlemek istediği kanalın televizyon sıralamasında nerede yer aldığını öğrenmek isteyen ve banyo yaparken şampuanının bittiğini belirtip “Yardım istiyorum” diyen vatandaşlar da Alo 153 hattını aradı.

Haberin Devamı

Yetkililer kendilerini en fazla, “Kaynanamı EGO otobüsünde kaybettim nasıl bulabilirim?” şeklindeki çağrının şaşırttığını belirtirken, Mavi Masa’yı arayan bir kişinin “Ankara bağımsız milletvekiliyim, NATO başkanı olmam için elektrik direklerine bayrak asmam gerekiyor. Bu yüzden evimin yanına 50 adet elektrik direği istiyorum. Bu direkler gelmez ve ben bayrakları asamazsam NATO başkanı olamam ve bundan da tamamen Ankara Büyükşehir Belediyesi sorumlu olur” ifadelerini kullandığını kaydetti. Evlenmek için yardım isteyen çok sayıda kişinin de yine Mavi Masa’yı aradığı bildirildi.
Çağrılar arasında asfalt onarımı talepleri 25 bin 674 ile birinci sırada yer alırken, 16 bin 619 kişi minibüs ile ilgili şikâyette bulundu. Bunları 15 bin 665 ile EGO otobüslerinin durakta durmama ve yolcu almaması şikâyeti takip etti. Vatandaş memnuniyet oranının yüzde 51 olduğu belirtilen çağrı merkezine gelen asılsız ihbarlar ve gereksiz aramalar ise hem sistemi hem de görevlileri meşgul ediyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!