Alman büyükelçi en iyi komşu seçildi

Güncelleme Tarihi:

Alman büyükelçi en iyi komşu seçildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2019 13:57

‘Büyükelçi Komşum Olur’ sosyal medya kampanyasının galası yapıldı. Gecede Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, oylama sonucu ‘En İyi Komşu’ seçildi.

Haberin Devamı

AB Türkiye Delegasyonu tarafından başlatılan ‘Büyükelçi Komşum Olur’ sosyal medya kampanyası için büyükelçilerin yapmaktan en çok keyif aldıkları sosyal faaliyetlerin paylaşıldığı 60 saniyelik videolardan oluşan projenin galası, Sheraton Otel’de gerçekleştirildi. Geceye AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ev sahipliği yaptı. Berger, galada yaptığı konuşmada, “Biz sadece takım elbiseli, kravatlı insanlar değiliz. Başka bir hayatımız ve aktivitelerimiz de var ve bunları Türkiye’de yapmaktan keyif alıyoruz” ifadesini kullandı. “İyi komşu” olmak istediklerini söyleyen Berger, Türkiye’nin bu anlamda kendilerine birçok farklı şey sunduğunu ve burada bulundukları süreçte farklı şeyler keşfettiklerini anlattı.

MOTOSİKLET TUTKUSUNU ANLATTI

Galada, AB ülkelerinden 20 büyükelçinin Türkiye ile ilişkilendirdikleri doğa, tarih, müzik, motor, yemek, fotoğraf ve spor gibi ilgilendikleri farklı alanlarla ilgili Türkçe cümleler de kurdukları birer dakikalık videoları gösterildi. ‘Motosiklet herkes için uçan halıdır’ mottosuyla motosiklet tutkusunu anlatan ve takım elbise ile sürdüğü motosiklet görüntülerinin yer aldığı videosuyla gala sonunda katılımcıların oylarıyla Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, ‘En İyi Komşu’ seçildi. Büyükelçi Erdmann’a ödülünü Dışişleri Bakanlığı AB ile İlişkiler Genel Müdür Vekili Büyükelçi Başak Türkoğlu verdi.

BAKMADAN GEÇME!