Alışık olduğumuz hayatı özlüyorum

Güncelleme Tarihi:

Alışık olduğumuz hayatı özlüyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2020 00:35

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, koronavirüs tedbirleri kapsamında evde geçirdiği zamanı büyükelçilik işlerinin yanı sıra iki oğluyla ilgilenerek değerlendirdiğini, bu süreçte sabahları simit almaya gitmeyi ve Tunalı Hilmi Caddesi'ni boydan boya yürümeyi özlediğini söyledi.

Haberin Devamı

Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, koronavirüs tedbirleri kapsamında evde kaldığı süreci anlattı. "Koronavirüs salgını zamanında Macaristan Büyükelçisi de sadece bir şeyi gerçekten iyi yapabiliyor; evde kalmayı. Tıpkı herkesin yaptığı gibi" diyen Matis, bir diplomatın, böyle bir durumda, ‘temelini özel temasın oluşturduğu işini iyi yapabilmek için’ son derece yaratıcı olması gerektiğini ifade etti. Matis, sözlerine şöyle devam etti: "Karantina zamanında sıkılanlar olduğunu duydum. Bizde durum böyle değil. Yaklaşık bir asırdır, görev başındaki Macar büyükelçilerinin ikametgâhı olarak hizmet veren evde ve bu evin bahçesinde daima yapacak çok şey oluyor. Bunun yanında, doğrusu eşimin iki küçük evladımızın yetiştirilmesinde ne kadar büyük çaba harcadığını şimdi daha iyi görüyorum. Biri 3,5 yaşında, biri 6 aylık iki oğlan çocukla asla sıkılmıyoruz. Çocuk yetiştirme alanında günümüzün amacı onları eğitmek, onlarla oynamak, ancak özellikle de günün sonunda onları yormak. Böylelikle günün sonunda biz de tamamen yorulmuş oluyoruz. Tıpkı diğer herkes gibi.

TUNALI’DAN KOCATEPE’YE

Haberin Devamı

Macaristan'ı Türkiye'nin dört köşesinde tanıtmaya devam etmenin eksikliğini duyuyorum. Ankara'daki alışık olduğumuz hayatı da özlüyorum. Sabahları simit satın almak, Tunalı'yı (Tunalı Hilmi Caddesi) boydan boya Kocatepe'ye kadar yürümek veya yakındaki pastanelerde leziz bir cheesecake veya dondurma kaçamağı yapmak...”

Alışık olduğumuz hayatı özlüyorum


TÜRK KASI İÇİN ÇALIŞIYORUM

Genelde büyükelçi denildiğinde akıllara ‘Türk kası’ olan, saçları beyaz olan insanlar geldiğini vurgulayan Matis, "Şimdilik pozisyonuma uygun 'Türk kası'mın olması için çalışıyorum" dedi. Türkiye’de sosyal medyada en fazla takipçisi olan büyükelçilerden biri olan Matis, sevdiği Türkçe şiirleri zaman zaman Twitter hesabından paylaşıyor. Salgının beraberinde getirdiği yeni sürece Macar Kültür Merkezi’nin de çok çabuk tepki verdiğini ve kültürel etkinliklerin internet üzerinden devam ettiğini söyleyen Matis, “Kurslar, online sergiler, konserler, yarışmalar, birbirinden ilginç etkinlikler, haberler, kültürel bilgilendirmeler, kitap tanıtımları yanında örneğin klasik ve başarılı Macar filmlerine Türkçe altyazı yazılmasını da yorulmak bilmeden yapıyorlar. Bu yıla pek çok ilginç program planlıyoruz" dedi.

BAKMADAN GEÇME!