Akaryakıtta şoför esnafımızdan vergi alınmamalı

Güncelleme Tarihi:

Akaryakıtta şoför esnafımızdan vergi alınmamalı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2020 09:44

Tüm esnaf kesiminin desteğe ihtiyacı olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Kovid-19 nedeniyle 500 bine yakın esnafımız dükkânını kapattı. Sosyal güvenlik primi ödemelerine bakılmaksızın tedavi ve ilaç alma sağlanmalı” dedi.

Haberin Devamı

Çalışmaya devam eden şoför esnafının yolcu sayısının azalması nedeniyle mağduriyet yaşadığını aktaran Palandöken, “Bu nedenle akaryakıtta ÖTV ve KDV alınmaması sevindirici bir gelişme olacaktır” deiye konuştu. Palandöken yaptığı yazılı açıklamada özetle şunları söyledi:

Akaryakıtta şoför esnafımızdan vergi alınmamalı


ATILMASI GEREKEN ADIMLAR VAR

“Kredi, erteleme, ödemeler ve kısa çalışma ödeneği gibi verilen destekler nefes aldırsa da halen atılması gereken adımlar var. Bu konuda konfederasyon olarak ilgili yetkililer ile görüşmelerimiz devam ediyor. Tüm siyasi liderlerle görüşüyor, Meclis komisyonlarında konuşuyoruz. Atılması gereken diğer adımların başında sosyal güvenlikte primin yatırılıp yatırılmadığına bakılmaksızın tedavi edilmesi ve eczanelerden ilaç alınabilmesinin önü açılması geliyor. Bu zor dönemi atlatana kadar şoför esnafımızın kullandığı akaryakıtta ÖTV ve KDV alınmamalı. Çünkü bu günlerde maliyet kazancın kat be kat altında kalıyor. Akaryakıtta destekle birlikte asgari ücret düzeyinde bu kesime de bir yardım verilmesi, mağduriyetlerin giderilmesi noktasında çok önemli bir adım olacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!