AK Parti’den karla mücadele eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

AK Parti’den karla mücadele eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2021 00:54

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, geçen ay kar yağışı sonrası yaşananları eleştirerek, ABB’nin işlerini de yaptıklarını söyledi. ABB Başkanı Mansur Yavaş ise, “Hiçbir belediye başkanı arkadaşım Büyükşehir’in hiçbir işine karışmasın. Büyükşehir’in bir işini yaparsanız sizi ‘kamu zararı veriyor’ diye şikâyet ederim” çıkışı yaptı.

Haberin Devamı

AK Parti’den karla mücadele eleştirisi
Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi, 2021’in ilk toplantısını önceki gün ABB Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda 24 Aralık’taki kar yağışı, buz tutan yollar, kazalar ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın özür dilemesi gündemdeydi. Geçen yıl kar yağışındaki sıkıntıları da hatırlatan AK Parti grubu konuyla ilgili önerge vererek ‘ihmal olup olmadığını’ sordu.

AK Parti’den karla mücadele eleştirisi


ÖZÜRLE SORUMLULUKTAN KURTULAMAZ

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, “24 Aralık’taki kar yağışı, birkaç santimetreydi. Ankara tam bir buz pistine döndü. Siz sadece özür dilediniz. Geçen yıl da özür dilemiştiniz. Kamu yöneticileri özür dilemekle sorumluluktan kurtulamaz, bu işin içinden sıyrılınamaz. 24 Aralık 2020’deki karla mücadelede bir hata, ihmal var mı? Bunu kabul ediyor musunuz? Bu işte ihmali olan, önlem almayan, kar yağışından önce tuzlama yapmayan, riskli yollara özellikle hiç uğramayan yöneticilerden soruşturma açtığınız görevden aldığınız var mı? Geçen yıldan hiç ders alınmamış ki tekrar aynı şeyler yaşandı. Bu sene ikinci yıl olduğu halde aynı şeyle karşılaştık” dedi.

AK Parti’den karla mücadele eleştirisi


SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞ DURUMDA

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu ise, “Şu an ABB’de bu konuyla ilgili ihmali olanlar hakkında soruşturma başlatılmış durumda. Sonuçta bir hata var, önemli olan özür dileyip tedbirini alıp bir daha böyle bir sıkıntıyla karşılaşmamak. İlçe belediyelerimizde de kar yağışında böyle şeyler oldu. Mamak’ta sokaklarınızın hepsi pırıl pırıl açık mıydı? Olağanüstü bir durum oldu, başkanımız da özür diledi. Bu gerçekten büyük bir erdemlilik. 120 araca yeni ekstra, kar küreme makineleri alındı, montajları da yapıldı. İnşallah bu kurak dönemde kar yağar da biz de Büyükşehir olarak yolların nasıl açıldığını size göstermiş oluruz” yanıtını verdi.

AK Parti’den karla mücadele eleştirisi


İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker de “Yıllarca havalimanı yolunun kapandığını biz de gördük. Kar bir santim, altı buz. Bizim bu Meclis olarak başkanı(Mansur Yavaş) alkışlamamız lazım. Dedi ki ‘hatamız var gerekli işlemleri de yapacağız.’ Ve yapıldı da” ifadelerini kullandı.

AK Parti’den karla mücadele eleştirisi


VERİLEN TALİMATLAR YERİNE GETİRİLMEMİŞ

Haberin Devamı

ABB Başkanı Mansur Yavaş, karla mücadele ile ilgili o gün ihmali olanlarla ilgili soruşturma açtıklarını belirterek, “Verilen talimatların yerine getirilmediği görüldü. Bunun da sebebini araştırıyoruz. Tek tek ifadeye çağrılıyor. Soruşturmanın sonucunu da bildireceğiz” dedi. Geçmiş yıllardaki yağış ve kazalara ilişkin haberlerin fotoğraflarını da gösteren Yavaş, “Burada mesele vatandaşa kabahat bulmamak. Arada ince bir fark var. ‘Tuz dök yala istersen’ diyen bir belediye başkanından ‘evet hatamız var’ diyerek özür dileyen bir belediye başkanı zihniyetine geldik. İlçe belediyelerinin de birçoğu maalesef o gün piyasada yoktu” diye konuştu. Yavaş’a “Geçmiş konuları söyleyerek bugünü örtemezsiniz” diyen Murat Köse, “Mamak’ta en üst nokta Zirvekent’tir gitsin baksın arkadaşlarımız sizin süpürmediğiniz caddeleri tuzlama yapmadığınız yerleri biz yapıyoruz” diyerek Büyükşehir’in kar küreme çalışmasını yaptıklarını söyledi. Bunun üzerine Yavaş, “Hiçbir belediye başkanı arkadaşım Büyükşehir’in hiçbir işine karışmasın. Ben hepsini yaparım, sizden de iyi yaparım, karışmayın. Siyasi sonucuna razıyım. Herkes kendi işini yapacak. Ben ona göre ekibimi kuracağım, benim işime karışmayın. Eğer Büyükşehir’in bir işini yaparsanız sizi, ‘kamu zararı veriyor’ diye şikâyet ederim” ifadelerini kullandı.

KEÇİÖREN’DEKİ VETO KRİZİ DE GÜNDEMDEYDİ

Hürriyet Ankara’nın dün ‘Altınok ile Yavaş arasında veto krizi’ haberiyle gündeme getirdiği Keçiören’deki 8 mahallenin kentsel dönüşüm kararının Başkan Yavaş tarafından veto edilmesi de gündemdeydi. CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, imar konularının önerge olarak Meclis’e sunulmasının İmar Dairesi’ni devre dışı bıraktığını savunarak, “Bizim burada ‘ret’ verme gerekçemiz sadece önerge olmasından dolayı” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse de Keçiören Belediyesi’nin dosyayı normal olarak Büyükşehir’e ilettiği bilgisini vererek, “Aylarca bekliyor. Yaşar Bey’in sanırım bundan haberi yok. Normalde dediği prosedür işlese, İmar Dairesi yapsa zaten bu süreç öyle olur. Neden bekletildiğine dair bir bilgi olmadığı için önerge ile alındı” cevabını verdi. “Engel olma niyetinde değiliz” açıklaması yapan Mansur Yavaş da “Keçiören Belediyesi’nin bu şekilde üç talebi olmuş, üçü de Belediye Meclisi’nden çıktığı, İmar Dairesi’ne gelmediği için Şehir Plancıları Odası’nca dava konusu olmuş. Muhtemelen bu da dava konusu olacak. Dava açılacak, iş uzayacak” diye konuştu. Konuya ilişkin Başkanlık Yazısı, komisyona gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!