Ailelere mavi balina uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Ailelere mavi balina uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2019 09:20

Üç sene önce ‘Mavi Balina’ oyunu oynadıktan sonra intihar ettiği iddia edilen 24 yaşındaki Evrim Mertin’in ailesinin avukatı Mehtap Demirhan, aileleri uyardı ve “Aileler 3 saatten fazla çocuklarına hiçbir oyunu oynatmasınlar” dedi.

Haberin Devamı

Ankara'da, 2017’de 'Mavi Balina' adlı oyunu oynadıktan sonra intihar ettiği öne sürülen Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Evrim Mertin'in (24) ölümüyle ilgili savcılık soruşturması devam ediyor. Evrim Mertin’in ailesi Nuran-Rıza Mertin çiftinin avukatı Mehtap Demirhan, Evrim Mertin'in, oyun yöneticilerinin verdiği komutları yerine getirmek için odasından 3 gün çıkmadığını ve tuvaletini bile odasındaki şişelerin içine yaptığını belirterek, “Aileler 3 saatten fazla çocuklarına hiçbir oyunu oynatmasınlar” dedi. Avukat Demirhan, çocukları ve gençleri 'Mavi Balina' oyunundan korumada en büyük görevin ailelere düştüğünü vurgulayarak, şunları söyledi:

OYUNLAR ÜÇ SAATTEN FAZLA OYNATILMAMALI

“Bu oyun bilgisayar üzerinde oynanmasına rağmen menşei belirli olan bir oyun değil. Belirli bir IP üzerinden oynanmadığı için tespit çok zor. Tespit zor olduğu için ailelere büyük görev düşüyor. Aileler, 3 saatten fazla hiçbir oyunu çocuklarına oynatmasınlar. Bu 3 saat boyunca oynadıkları oyun ile ilgili bilgi alsınlar. Çocuklarını yalnızlaştırmasınlar, değersizleştirmesinler, özgüvenini kaybetmesine izin vermesinler. Ne olursa olsun, çocukları ne yanlış yaparlarsa yapsın yanlarında olduklarını çocuklarına hissettirsinler.” 

Haberin Devamı

ÇOCUKLARI ETKİSİ ALTINA ALIYOR

Türkiye’de dahil bütün dünyada çocukları etkisi altına alan ve birçok çocuğu intihara sürükleyen ‘Mavi Balina’ oyunu ‘Mavi Balina Challenge’ olarak da biliniyor. 50 bölümden oluşan internet oyununun son bölümünde oyuncunun intihar etmesi isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!