Adımlar ve pedallar farkındalık için

Güncelleme Tarihi:

Adımlar ve pedallar farkındalık için
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2022 16:25

AKK ‘Otizm Farkındalık Ayı’ kapsamında otizme dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Eymir Gölü’nde yürüyüş ve bisiklet sürme etkinliği düzenledi.

Haberin Devamı

Ankara Kent Konseyi(AKK), Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Otizm Vakfı iş birliğiyle Eymir Gölü’nde otizmi dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için yürüyüş ile bisiklet sürme etkinliği düzenledi. ‘Hem Yürüyoruz Hem Bisiklet Sürüyoruz’ sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğe AKK Bisiklet Meclisi, Engelli Meclisi, Eğitim Çalışma Grubu, Otizm Vakfı ODTÜ Lodos Topluluğu üyeleri katıldı. AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “Otizm farkındalığını, her 44 kişiden birinin otizmli olduğunu gerçeğini ilan etmek üzere bir araya geldik” dedi. Yılmaz, şöyle devam etti:

ANKARA FARKINDALIĞINI İLAN ETTİ

“Ankara başlangıçlar kenti ve farkındalığın da başkenti. Her açıdan her konuda Ankara farkındalığını ilan etti. EKO İklim Zirvesi’nde 95 bin kişiyle farkındalığın başkenti olduğunu ilan ettikten sonra Bisiklet Meclisi’miz ve Otizm Vakfı ile her 44 kişiden birinin otizmli olduğu gerçeğini ilan etmek üzere bir araya geldik. Eymir Gölü’nün baharın başlangıcındaki güzel fotoğrafıyla bu farkındalığı Ankaralılara ve tüm yurttaşlarımıza göstermek için buradayız.”

YEREL YÖNETİMLERİN DESTEĞİ ÖNEMLİ

Toplumsal farkındalık konusunda yerel yönetimlerin desteğinin önemine dikkat çeken Otizm Vakfı Genel Sekreteri Hülya Saygı da, “Herkese otizmin ne olduğunu anlatabilmek istiyoruz. Bizim çocuklarımız otizm bilinmediği sürece gerçekten ayrımcılığa uğruyor. O nedenle farkındalık çalışmaları çok önemli” dedi. AKK Engelli Meclisi Sözcüsü Ersan Petekkaya ise “Ankara ve tüm Türkiye’ye otizm farkındalığını duyurmak ve bu konuya dikkat çekmek için tüm bileşenlerimizle buradayız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!