Adım adım gitmeliyiz

Güncelleme Tarihi:

Adım adım gitmeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2022 16:26

Sarı-lacivertliler, 25 Haziran’da antrenmanlara başlarken, 7 Temmuz’da Ankara’ya gelen İspanyol forvet, açığı kaptamaya çalışıyor. Teknik Direktör Mustafa Dalcı, tecrübeli oyuncunun 4. haftadaki Karagümrük maçında tam anlamıyla hazır olacağı mesajını verdi.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü’nün, kariyerinde; İspanyol devi Real Madrid ve Fransa’nın en önemli temsilcilerinden Paris Saint Germain (PSG) formaları giyen deneyimli forveti Jese Rodriques, öncelikle fiziksel anlamda en iyi duruma gelmeyi hedeflediğini söyledi. 2022-2023 sezonunun açılış haftasındaki Konyaspor maçının 61. dakikasında oyuna giren, taraftarın büyük beklenti içinde olduğu Jese, tam anlamı ile hazır olmadığını gösterdi. Başkent ekibi, yeni sezon hazırlıklarına 25 Haziran’da başlarken, Jese, görüşmeler tamamlanıp anlaşma sağlanmasının ardından, düğünü için İspanya’ya gitmiş ve 7 Temmuz’da tekrar Başkente dönerek çalışmalara başlamıştı. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi’nin geleneksel futbol turnuvasında Gençlerbirliği’ne karşı ikinci yarıda oyuna giren Jese, uzatma anlarında takımının üçüncü golünü atmıştı. Sarı-lacivertli ekibin Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, Konyaspor maçında son yarım saatlik dilimde görev verdiği oyuncusunun, 4. haftada oynayacakları Fatih Karagümrük karşılamasında tam anlamıyla hazır olacağı mesajını verdi. Ligin 2. haftasında Gaziantep FK ile deplasmanda karşı karşıya gelecek olan MKE Ankaragücü, üçüncü haftayı maç yapmadan geçecek.

Haberin Devamı

Adım adım gitmeliyiz

ÇEKİŞMELİ, AKSİYONLU VE MÜCADELECİ BİR LİG

Sezona galibiyetle başlamak istediklerini ancak beraberlikle giriş yaptıklarını hatırlatan Jese, şöyle konuştu. “Kulüp yönetiminin yaşama geçirdiği proje beni de etkiledi. 15 yeni oyuncu transfer edildi. Burada olmaktan çok heyecanlıyım. Başkanımız bana çok güzel bir hissiyat verdi. Takıma daha fazla katkı vermek için öncelikle fiziksel olarak en iyi duruma gelmek istiyorum. Taraftar, futbolun önemli bir parçası. Ankaragücü taraftarının ilgisi karşısında çok motive oluyorum. Onları mutlu etmek için sahada her şeyimi vereceğim. Daha önce Türk futbolunu genelde Avrupa kupalarında izledim. Burada oynayan arkadaşlarım da vardı. Onlarla da konuştum. Çok çekişmeli, aksiyonu bol, mücadeleci bir lig olduğunu söylediler. Bizim maçımız bu anlamda iyi bir örnekti.”

Haberin Devamı

İYİ BİR TAKIM OLURSAK PEŞİNDEN BAŞARI GELİR

“Takımda kalanlar ve yeni gelen isimlerle iyi bir takım olmayı hedefliyoruz. Ankaragücü’nde oynamak çok güzel bir duygu. Bizim şu an yapabileceğimiz en iyi şey her gün oyunumuzu daha da geliştirmek. İyi bir takım olursak, büyük başarılar ardından gelir. İlk yapmamız adım adım gitmek ve maçlara tek tek bakmak. PSG’deki dönemim istediğim gibi gitmedi. Talihsiz bir dönem geçirdim. Fransız kulübünün kazanmayı amaçladığı Avrupa Şampiyonlar Ligi’ni çok fazla para harcayıp elde etmeye çalışmasını doğru bulmuyorum. Hayatımın en pozitif deneyimi değildi ancak hayatta her deneyim kazançtır. Benim şahsi fikrime göre, para mutluluğu satın alamaz. İyi oyunculara sahip olabilirsiniz fakat iyi bir takıma sahip olamazsınız. Böyle olunca da başarı zor gelir. PSG’nin kadrosundaki oyuncuların kalitesine, kariyerine, büyüklüğüne büyük saygım var. Hepsi kaliteli ve yetenekli oyuncular. Ancak, futbol isimlerle oynanan bir oyun değil. Bir takım oyunu. Ne kadar büyük oyuncularınız olursa olsun, başarı gelmez. Real Madrid’in başarısının nedeni iyi planlama yapmasından kaynaklanıyor.”

Haberin Devamı

 MUSTAFA DALCI’DAN PROLİSANS ADIMI

 MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, Türkiye Futbol Federasyonu’nun açtığı UEFA Prolisans kursuna katılacağını, bu sayede maç önceleri ve sonrasında basın toplantılarında yer alacağını söyledi. Dalcı, TFF’nin açtığı UEFA Prolisans kursuna başvurusunu yaptığını bildirdi. Maç öncesi ve sonrası basın toplantılarına katılmak, yayıncı kuruluşa demeç verebilmek için UEFA prolisans diploma şartı olduğunu anımsatan Dalcı, “UEFA Prolisans kursuna katılanlar, bu hakkı erkenden kazanıyorlar. Ben de bu sezon artık maç öncesinde ve sonrasında yayıncı kuruluşa demeç verebileceğim, basın toplantılarına katılabileceğim” ifadelerini kullandı. Ankaragücü’nde son iki sezon prolisans ile ilgili kurallar gereği, maç sonrasındaki basın toplantılarına, Teknik Direktör Mustafa Dalcı yerine, önce Necati Erkmen, ardından da Mustafa Altındağ katılıyordu.

Haberin Devamı

DİSİPLİNE SEVK SEZONU AÇILDI

MKE Ankaragücü 2022-2023 futbol sezonunun ilk haftasıyla birlikte, Türkiye Futbol Federasyonu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi. TFF Hukuk Kurulu tarafından, hazırlanan dosyada, sarı-lacivertliler, Konyaspor müsabakasında, “merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 49. maddesi uyarınca ve “usulsüz seyirci alınması” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 49. maddesi uyarınca PFDK’ya sevk edildi. MKE Ankaragücü Kulübü görevlileri Meryem Karakuş, Güler Diril ve Yüksel Coşkun, aynı müsabakadaki “talimatlara aykırı hareketleri” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile 2022-2023 Sezonu Süper Lig Müsabakaları Statüsü’nün 8/4 maddesi uyarınca disiplin kuruluna gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!