Aday pilotun uçağı inişte takla attı

Güncelleme Tarihi:

Aday pilotun uçağı inişte takla attı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 15:42

Ankara’dan uçuş eğitimi için Samsun’a giden Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Pilotaj Bölümü son sınıf öğrencisi E. K.'nın kullandığı uçak, Çarşamba Havalimanı’na iniş sırasında takla attı. Pilot adayı hafif yaralandı.

Haberin Devamı

Samsun’un Çarşamba Havalimanı’ndan eğitim için havalanan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havacılık ve Uzay Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne (Uzaytem) ait Cessna 172 tipi tek motorlu uçağı kullanan THK Üniversitesi Pilotaj Bölümü son sınıf öğrencisi E. K., şiddetli rüzgar nedeniyle iniş yapamadı. Yalnız uçuş yapan pilot adayı E. K. ikinci denemede inerken uçağın pervanesini piste sürttü, ardından uçak takla attı. 

228 ÖĞRENCİ GÖNDERİLDİ

Uzun bir süredir Pilotaj Bölümü öğrencilerine uçuş eğitimi veremediği için gündeme gelen THK Üniversitesi’nin geçtiğimiz hafta 228 öğrencisinin uçuş eğitim planı yapılarak Isparta, Samsun ve Adana’daki uçuş okullarına gönderdiği öğrenciler arasında yer alan E. K. kazadan hafif yaralı halde kurtularak hastaneye kaldırılırdı.

İTFAİYE ARACI DA DEVRİLDİ

Haberin Devamı

Öte yandan kırım sonrasında yangın ihtimaline karşı uçağa köpük sıkmak üzere Çarşamba Havalimanı’nın pistine yönelen itfaiye aracı da takla attı. İkinci kazada da ARFF memuru Ömer Pat ve Mustafa Arıcı yaralandı. Hastaneye kaldırılan Pat ve Arıcı’nın sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!