‘Acting’ prömiyer yaptı

Güncelleme Tarihi:

‘Acting’ prömiyer yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2021 15:20

Erdal Beşikçioğlu’nun hem yönettiği hem de rol aldığı ‘Acting’, Ankara’daki prömiyerle tiyatroseverlerle buluştu. Beşikçioğlu, ‘Acting’ için, “Sanat ve sanatçı sorgulaması yaparken, özellikle televizyon dünyasına eleştiriler yöneltiyor” dedi.

Haberin Devamı

Erdal Beşikçioğlu’nun eşi Elvin Beşikçioğlu ile birlikte yönettiği aynı zamanda Fatih Sönmez ve Ahmet Melih Yılmaz’la rol aldığı ‘Acting’, Tatkibat Sahnesi’nde gerçekleşen Türkiye prömiyeri ile tiyatroseverlerin karşısına çıktı. Oyunun sektör eleştirisi yapan, sanatçı kavramı üzerine güzel aforizmaları olan bir oyun olduğuna vurgu yapan Erdal Beşikçioğlu, yapımcıyı öldürüp hapse giren bir oyuncu ve yönetmen olan ‘Robert’ rolünde seyirci karşısına çıkıyor. Acting’in sezon boyunca Ankara ve İstanbul’da tiyatroseverlerle buluşmaya devam edeceğini belirten Beşikçioğlu, oyunun detaylarını şu sözlerle anlatıyor:

‘Acting’ prömiyer yaptı


SANATÇI SORGULAMASI

“Oyuncunun sektör içerisinde nasıl yalnız kaldığını genelden bireye yönelttiğimiz bir tarafı var. Popüler kültür ve edebiyatın aslında nasıl yozlaştığını gösteriyor. Aynı zamanda popüler kültür ve sanatın ne olduğuna dair tatlı bir öğretisi de var içinde. Seyrettiğimiz zaman bundan sonra izleyeceğimiz işleri büyük ihtimalle sorgulamaya başlayacağımız bir iş. Sanat ve sanatçı sorgulaması yaparken, özellikle televizyon dünyasına eleştiriler yöneltiyor.”

‘Acting’ prömiyer yaptı


KOLAYCILIĞA ELEŞTİRİ

Oyunda ‘Dolandırıcı Gepetto’ rolüyle sahneye çıkan Fatih Sönmez, oyuncu olmak isteyen bir mahkûmu canlandırdığı karakterini, “Bu karakter için profesyonel oyuncuyu biraz öldürmek gerekiyor. Metnin çok rahat bir dili var ve zamanla onu kendine uygun bir şekle oturtuyorsun. Oyun aslında kolaycılığa bir eleştiri ama bunu eğlenceli bir şekilde yapıyor” diyor.

EN KÖTÜ OYUNCU BİLE İYİ GÖSTERİLEBİLİR

Oyun boyunca hiç konuşmayan Ahmet Melih Yılmaz ise ‘Horace’ karakteriyle izleyicinin karşısına çıkıyor. “Oyun boyunca hiç konuşmuyorum, dilsiz değilim sadece konuşmamayı tercih ediyorum” sözleriyle karakterini tanımlayan Yılmaz, oyunun anlatısı ile ilgili, “Oyunculuk meselesini gündeme getiriyor. Kişi kendini mi gösteriyor-ki bu çok tehlikeli, yoksa oyunculuk mesleği altında başka biri olabilme fikrini mi taşıyor. Kamerada kurgu diye bir yalan var. O kurgu ile en kötü oyuncu bile en iyi oyuncu olarak gösterilebilir” değerlendirmesi yapıyor.

‘Acting’ prömiyer yaptı

Xavier Durringer’in yazdığı, Cem Şahin’in çevirdiği oyun 12-13 Kasım’da Ankara Tatbikat Sahnesi’nde tekrar izleyici ile buluşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!