Açık havada perde açıldı

Güncelleme Tarihi:

Açık havada perde açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2021 23:32

Koronavirüs salgını nedeniyle temsillerine ara veren Devlet Tiyatroları, ‘Açık Hava Tiyatrosu Yaz Oyunları’ ile seyircisiyle yeniden buluştu.

Haberin Devamı

Devlet Tiyatroları (DT), açık havada önceki akşam perdelerini açtı. ‘Açık Hava Tiyatrosu Yaz Oyunları’ İrfan Şahinbaş Sahnesi Macunköy Yerleşkesi'nde, Ankara Devlet Tiyatrosu’nca sahneye konulan ‘Bizim Yunus’ oyunuyla başladı. Uzun bir aradan sonra DT’yi yalnız bırakmayan sanatseverlere teşekkür eden DT Genel Müdürü Mustafa Kurt, şunları söyledi:

Açık havada perde açıldı


SALGIN ÖNLEMLERİNİ ALDIK

“Bugün bizim açımızdan heyecanlı bir gün. Çok iyi bir hazırlık yaptık. Salgın önlemlerini alarak seyircilerimizi ağırlıyoruz. Seyircilerimiz de son derece ilgili ve kurallara dikkat ediyor. İlk haftada oynayacak oyunlarımızın neredeyse tamamı dolu. Bu da mutluluk verici. Çok iyi bir yaz sezonu geçireceğimizi düşünüyorum. Bu sene ikincisini düzenlediğimiz Yaz Oyunlarından geriye dönüş yok. ‘Açık Hava Yaz Oyunları’ artık kalıcı hale geldi. Yaz-kış 12 ay çalışmaya devam edeceğiz.”

HAZİRAN'DA 4 OYUN VAR

‘Açık Hava Tiyatrosu Yaz Oyunları’, bugün de sahnelenecek ‘Bizim Yunus’ oyunun ardından 10, 11 ve 12 Haziran’da ‘Aşık Veysel’, 17, 18 ve 19 Haziran’da ‘Eyvah Nadir’ ve 24, 25 ve 26 Haziran'da ise ‘Sonsuzluk Kitabevi’ ile devam edecek. 

Açık havada perde açıldı

Seyirciler, HES kodu sorgulamasının ardından alana alındı.

Haberin Devamı

Açık havada perde açıldı

Ankaralı sanatseverler perşembe akşamının serin havasına aldırış etmeden battaniyelerine sarınarak oyunu izledi.

Açık havada perde açıldı

Çağdaş bir yorumla yazılan oyunda, insan, doğa sevgisi, hoşgörü, kardeşlik ve barış kavramlarını anlatılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!