Açık hava buluşması

Güncelleme Tarihi:

Açık hava buluşması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2021 23:49

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında 11 ilkokul öğrencisiyle bir araya geldi. Açık hava söyleşisinde, çocukların pandemi sürecinde yaşadığı duygusal zorluklar değerlendirildi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Altındağ ve Mamak’ta yaşayan 11 ilkokul öğrencisiyle COVID-19 tedbirleri altında açık hava söyleşisinde buluştu. Çocukların bugünlerde yaşadığı duygusal zorlukların değerlendirildiği buluşmada konuşan Selçuk, “23 Nisan bu sene kutlu olsun diye değil mutlu olsun diye program yaptık. Salgın döneminde mutluluk daha çok öne çıktı” dedi ve çocuklara neler hissettiklerini sordu. Çocuklar, ‘salgın’ denilince akıllarına ilk gelenin, bir yıl önce hayatlarına giren ve her gün defalarca kullandıkları dezenfektan, maske, karantina ve uzaktan eğitim olduğunu aktardı.

ZOR DÖNEMLERİN İLACI

Öğrenciler, Bakan Selçuk’un dinlediği müzikler, sevdiği yemekler, çocukluğu ve gündelik yaşamına ilişkin sorular sordu. Selçuk, “En büyük korkunuz ne” sorusuna, “Sizler için parlak bir gelecek kurmakta eksik bazı şeyler bırakmak” yanıtını verdi. Salgın döneminde çocuk olsaydı aynı onlar gibi kendisinin de sıkılacağını anlatan Selçuk, “Sanatla uğraşmak, zor dönemlerin ilacıdır. Hiç umudu kesmek yok. Bütün dünyaya örnek olacağız, hepimiz iyi olacağız” dedi. 

Açık hava buluşması

Bakan Selçuk’un barınaktan sahiplenip ‘Pergel’ adını verdiği köpek de buluşmada yer aldı. Programın tamamı, tüm çocuklara ulaşılması için TRT EBA televizyonu ekranlarında yayımlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!