Acı günde büyük hizmet  

Güncelleme Tarihi:

Acı günde büyük hizmet
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2018 10:52

Yenimahalle Belediyesi, cenazesini Ankara dışına defnetmek isteyen cenaze yakınlarına ücretsiz araç ve şoför tahsis edilerek cenaze levazımatı ve kefen de vatandaşlara ücretsiz olarak veriyor.

Haberin Devamı

2018 yılının ilk altı ayında bin 300 cenaze yakınının cenaze işlemi için ilçe sakinlerine hizmet sunan belediye, 450 ailenin gerekli evraklarını ve işlemlerini tamamlamak için mobil araçlar ile birlikte, doktor ve cenaze memuru eşliğinde acı gününde vatandaşı belediyeye getirtmeden evde hizmet verdi. Doktor kontrolü sonrasında ölüm belgesi oluşturulan cenazenin defin edilmesi için şehir içi yada şehirlerarası ulaşım hizmetleri de belediye tarafından ücretsiz olarak karşılanıyor.

MESAFE AYRIMI YAPILMIYOR

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, vatandaşların kötü gününde belediye olarak gereken özenin gösterilip cenazelerin ulaşım ve evrak işlemlerini tamamlayarak bu zorlu süreçte bir nebze de olsa sıkıntılarını gidermek için çalışıldığını ifade etti. Yaşar “Şehir ve mesafe ayrımı yapmaksızın vatandaşlarımızın cenazelerini defin etmeleri için yakın yerlere araçla, uzak şehirlere de uçakla taşıma hizmeti veriyoruz. 2018 yılının ilk döneminde, cenazesini uzak şehirlere götürmek isteyen 96 ailenin ulaşım hizmetini, Türk Hava Yolları (THY) ile yapılan protokol gereği sağlamış bulunmaktayız. Verilen bu hizmetle vatandaşa zaman ve maddiyat açısından kolaylık sağladığımızı düşünüyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!