ABB'de tam kapanma teyakkuzu

Güncelleme Tarihi:

ABBde tam kapanma teyakkuzu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2021 23:05

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), 17 günlük tam kapanma döneminde Başkentlilerin ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli tüm önlemlerin alındığını duyurdu. İşte ABB’nin tam kapanmaya ilişkin bazı düzenlemeleri:

Haberin Devamı

-Başkent 153: Vatandaşların talep ve şikâyetlerini 7/24 ilgili birimlere aktararak çözüme kavuşturacak.

ABBde tam kapanma teyakkuzu


-İtfaiye: 46 istasyonda 942 personel ile 24/48 nöbet esasıyla üç vardiya halinde kesintisiz olarak hizmet verecek. Ekipler müdahale için 175 araç ile sahada hazır bulunacak.
-Sağlık İşleri: Hayvan ambulansları, Kurtuluş Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezi, 7/24 ücretsiz hizmete devam edecek. Sincan Geçici Hayvan Bakımevi 08.00-20.00, Çankaya Kısırlaştırma ve Sahiplendirme Merkezi ile Gölbaşı Geçici Hayvan Bakımevi ise 08.00-16.00 saatleri arasında açık olacak. Toplam 14 besleme ekibi, sahada sokak hayvanlarını besleme faaliyetine devam edecek. Ekipler, dezenfeksiyon ve hijyen mesaisini de aralıksız sürdürecek.

ASKİ MERKEZLERİ BAYRAMDA KAPALI

-ASKİ Genel Müdürlüğü: Merkez ilçelerdeki abone merkezlerinde, kartlı sayaç ve mekanik sayaç işlemleri 30 Nisan-7 Mayıs tarihlerinde saat 10.00 ile 16.00 arasında yapılabilecek. Tahsilat işlemleri de yine aynı saatler aralığında 4 Mayıs Pazartesi ve 6 Mayıs Çarşamba günlerinde gerçekleştirilebilecek. Ramazan Bayramı tatili süresince abone merkezleri kapalı olacak, kartlı sayaç kullanan aboneler kiosklardan kartlarına su yükleyebilecek. Acil durumlar için ASKİ ekipleri sahada hazır olacak.

ABBde tam kapanma teyakkuzu


-Mezarlıklar: Vatandaşlar ALO 188 Cenaze Hizmetleri hattına 24 saat boyunca ulaşılabilecek. Cenaze işlemleri, şehirlerarası nakil, il içi nakil, morg, gasilhane, defin ve diğer hizmetler kesintisiz sürdürülecek.
-Kent Estetiği: Ramazan Bayramı sonuna kadar günlük ortalama 85 araç ve 350 personel, temizlik ve bakım-onarım çalışmaları gerçekleştirecek. Ekipler yaya ve trafik yoğunluğu nedeniyle daha az müdahale edilebilen noktalarda çalışmalarını yoğunlaştıracak.

ABBde tam kapanma teyakkuzu


-Fen İşleri: Kent genelinde devam eden yol bakım onarım ve asfalt çalışmaları başta olmak üzere köprülü ve katlı kavşak ile yeni yol açım çalışmaları devam edecek.

HALK EKMEK ÜRETİME DEVAM EDİYOR

-Zabıta: Açık olan iş yerleri ve işletmelerde hijyen kurallarına uygun davranılıp davranılmadığı konusunda denetimler sıklaştırılacak.
-Halk Ekmek Fabrikası: 17 gün boyunca ekmek üretimi devam edecek. Halk ekmek büfeleri pazar günü hariç hafta içi ve cumartesi günleri 07.00-18.00 saatleri arasında satış gerçekleştirecek.
-EGO Genel Müdürlüğü: EGO otobüsleri, ANKARAY ve metro 7 Mayıs’a kadar ana hatlarda hizmet vermeyi sürdürecek.
-AŞTİ: 24 saat esasına dayalı tüm tedbirler alınırken, hijyen ve güvenlik önlemleri de üst seviyeye çıkarılacak.
-Gençlik Parkı Kadın Danışma Merkezi: Şiddete uğrayan ya da uğrama riski bulunan kadınlara yönelik ücretsiz destek sağlamayı sürdürecek. 7/24 ‘0549 248 64 86’ ya da hafta içi 10.00-16.00 saatleri arasında ‘0312 507 37 60’ numaralı telefon numarasından ulaşılabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!