A.Gücü’ne kupa morali

Güncelleme Tarihi:

A.Gücü’ne kupa morali
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2021 22:52

Yedek oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadro ile sahaya çıkan Başkent ekibi, ilk yarıda kilidi açmakta zorlandı. 2 maçlık cezasını tamamlayan Owusu, ikinci yarıda oyuna girip attığı iki golle takımını ateşledi.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Futbol Ligi’nde oynadığı son maçta Altınordu’ya deplasmanda 2-1 yenilerek, liderliği yeniden ele geçirme fırsatını kullanamayan Ankaragücü, Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında, 2. Lig Beyaz Grup temsilcilerinden Nazilli Belediyespor...
Sarı-lacivertli ekibin Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, kupa mücadelesine takımını; lig maçlarında fazla şans vermediği, kaleci Bahadır Güngördü, Erdi Dikmen, Yasin Güreler ve Alperen Babacan gibi isimlerin yanına, daha az süre alan Geraldo ve Cem Ekinci takviyeli kadro ile çıkardı. Ali Kaan Güneren, Murat Uçar ve Aatıf gibi isimlerin yanı sıra 2 maçlık cezasını tamamlayan Owusu da 11’de maça başladı.
Ankaragücü, ilk yarıda topa daha fazla sahip olsa da gol girişimlerinden sonuç alamadı. Konuk takım da zaman zaman geliştirdiği atakları sonuçlandıramadı ve devre golsüz tamamandı.

İKİ DEĞİŞİKLİK OYUNU DEĞİŞTİRDİ

Başkent ekibinin Teknik Direktörü Dalcı, ikinci yarının başında Geraldo ve Aatıf’ı kenara alıp, iki etkili oyuncusu Ariyibi ve Zahid’i sahaya sürdü. Bu değişikliklerle birlikte temposunu yükselten sarı-lacivertliler, 58. dakikada aradığı golü buldu. Kazanılan penaltıyı kullanan Owusu, takımını 1-0 öne geçirdi.
Golden sonra baskısını antıran Ankaragücü, 64. dakikada Owusu’nun ikinci golüyle farkı ikiye çıkardı. Tabelayı belirleyen golü son anlarda, oyuna ikinci yarı dahil olan İshak Çakmak attı: 3-0.

LİGDEKİ YENİ RAKİP BALIKESİRSPOR

Kupada turu geçen Ankaragücü, gözünü lige çevirdi. Sarı-lacivertliler, 15. hafta maçında, 6 Aralık Pazartesi günü, puan cetvelinin son basamağında bulunan Balıkesirspor ile Eryaman Stadı’nda karşılaşacak.

 

Haberin Devamı

ANKARASPOR TURU GEÇTİ

TFF 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Ankaraspor, Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda, Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor’u deplasmanda 1-0 yenerek tur atlayan taraf oldu.
Çaykur Didi Stadı’nda oynanan müsabakanın ilk yarısı golsüz sona erdi. İkinci yarıya etkili başlayan mavi-beyazlı ekip, 49. dakikasında Erdem’in golü 1-0 öne geçti ve üstünlüğünü 90 dakika sonuna kadar taşıyıp, tur atladı. Ankaraspor, ligde oynadığı son maçta da zirve adaylarından Bodrumspor’u 1-0 yenmişti.

Haberin Devamı

DEMİRSPOR’UN GÜCÜ YETMEDİ

Ziraat Türkiye Kupası’nda 4. tur mücadelesi veren Ankara Demirspor, Süper Lig temsilcisi Giresunspor’a deplasmanda 4-2 yenilerek, kupaya veda etti. Ev sahip takım, Joseph ve Umut’un golleri ile ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Ankara Demirspor, ikinci yarının başında Abdüldakir ile farkı bire indirse de Joseph kısa süre içinde attığı ikinci golle durumu 3-1’e getirdi. Mavi-lacivertliler, Ahmet Sivri ile yeniden umutlansa da bitime 5 dakika kala Çekdar Orhan, maçın skorunu 4-2 olarak belirleyen golü attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!