A.Gücü’ne büyük destek

Güncelleme Tarihi:

A.Gücü’ne büyük destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2020 00:35

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 5 şirketi, sarı-lacivertlilere toplam 30 milyon TL kaynak aktardı.

Haberin Devamı

Süper Lig’de oynayacağı ilk maça çıkmasına kısa bir süre kala, transfer yasağını kaldıran, kadrosunu daha önceden anlaşma sağladığı yerli ve yabancı toplam 9 oyuncu ile güçlendiren Ankaragücü’ne, Ankara Büyükşehir Belediye’sinin şirketlerinden 30 milyon TL kaynak aktarıldığı belirtildi. Belediye Şirketleri; Bugsaş (6 milyon TL), Belko (6 milyon TL), Portaş (6 milyon TL), Anfa (6 milyon TL), Anket AŞ (6 milyon TL) olmak üzere, toplam 30 milyon TL aktardı.
Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, transfer yasağını kaldırmak için yoğun temas kurdukları dönemde, 3 oyuncunun, (Huarteaux, Cerci ve Szukala) FIFA’daki dava dosyalarını çözmek için yaklaşık, 35-40 milyon TL’ye ihtiyaç duyduklarını vurgulamıştı. Belediye şirketlerinden aktarılan 30 milyon TL’nin, transfer yasağının kaldırılmasında çok önemli rol oynadığı ifade ediliyor.
Ankara BŞB, daha önce de sarı-lacivertli ekibin Tandoğan Tesisleri’ndeki zeminini sentetik çimle kapatmış ve yenilenmiş haliyle altyapının hizmetine sunmuştu.
Başkan Mert, 9 oyuncu ile yapılan imza töreninde, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve diğer yetkililere teşekkür etmişti.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, göreve geldikten sonra ve geçen süre içinde yaptığı değerlendirmelerde, Ankaragücü başta olmak üzere Başkentin spor kulüplerine yardımcı olacaklarını belirtmiş, Ankaragücü’nün düzenlediği ve Ankara’nın tüm belediye başkanlarının katıldığı organizasyonda, hatıra bilet kampanyasına da destek olmuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!