A.Gücü’nde imza festivali

Güncelleme Tarihi:

A.Gücü’nde imza festivali
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2020 00:24

Başkent ekibinin Başkanı Fatih Mert, “Formamızı 99 dakika bile giymemiş bir futbolcuya ne yazık ki 2 milyon 450 bin avro ödemek zorunda kaldık. Kulüp ciddi ekonomik sıkıntılar çekiyor ve bedelini hep beraber ödüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Fatih Mert, transfer yasağını kaldırmalarının ardından kadrolarına kattıkları 8 yeni isim ile alt yapıdan bir sporcuyu, imza töreniyle kamuoyuna tanıttı.
Sarı-lacivertli kulübün Beştepe Tesisleri’nde düzenlenen organizasyon öncesinde, önceki vefat eden Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tesisler Şubesi ve aynı zamanda Eryaman Stadı Müdürü Muzaffer Gültekin için saygı duruşunda bulunuldu.
İmza töreninde, Ankaraspor’dan 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Atakan Rıdvan Çankaya, Ankara Keçiörengücü’nden 23 yaşındaki defans oyuncusu Erdi Dikmen, NK Slaven Belupo takımından 24 yaşındaki Hırvat stoper Zvonimir Sarlija, Eintracht Frankfurt takımından 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Şahverdi Çetin ve Konyaspor’dan 22 yaşındaki santrafor Mücahit Can Akçay ile 2+1 yıllık sözleşme yapıldı.
Anderlecht’ten Luka Adzic, Genk’ten Joseph Paintsil ve Royal Anwerp’ten Jonathan Bolingi ile ise kiralık mukaveleler imzalandı. Ankaragücü altyapısından yetişen ve bu sezon A takıma seçilen 18 yaşındaki stoper Murat Sipahioğlu ile de profesyonel kontrat yapıldı.

EN MODERN TESİSİNE DÖNÜŞTÜREBİLİRDİK

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, sarı-lacivertli takımı, kapısına kilit vurulma noktasından alıp, Süper Lig’de iyi bir mücadele ortaya koyacak duruma getirdiklerini söyledi.
Transfer yasağıyla ilgili dosyaları çözmenin kolay olmadığını ifade eden Mert, şöyle konuştu:
“Maalesef bu kulüp, 99 dakika oynamış olan bir futbolcuya 2 milyon 450 bin avro para ödemek zorunda kaldı. Toplam ödenen para 20 milyonun üzerinde. İki futbolcuya ödenen parayla, bu tesisleri belki Türkiye’nin en moderni haline getirebilirdik. Maalesef bu yaşanan sıkıntılardan, bu imzalardan dolayı Ankaragücü çok ciddi ekonomik sorunlar çekiyor. Bedelini hep beraber ödüyoruz”

TARAFTAR TRANSFERLERİ TANIMAK İSTİYOR

“Yeni bir başlangıç yapıyoruz. Birisi altyapıdan 9 futbolcumuzun transfer imzalarını atıyoruz. Bir taraftan transfer yasağını aşmaya, bir taraftan da takım oluşturmaya çalışıyorduk. Taraftarımızın da beklentisi var. Onlar da sabırsızlanıyor. Çünkü, Ankaragücü taraftarı bıktı. Yıllardır transfer yasağı, transfer yasağı. Küme düşmemeye oynayan bir takım. Bundan dolayı da taraftara sonuna kadar hak veriyorum. Çünkü diğer kulüpler nasıl transfer yapıyorsa, kadrolarını oluşturuyorsa, günler öncesinden tanıtımını yapıyorsa, bizim taraftarımız da doğal olarak aynısını bekliyor. Burada onlara hiçbir şekilde sitemim yok. Haklı olduklarını söylüyorum. Biz eleştiriyi, yıpranmayı göze aldık. İlk futbolcumuz Luka Adzic, Afyon kampının neredeyse başlarında aramıza katıldı. 5’e yakın futbolcu kampın ortalarında geldi. Diğer futbolcular da Ankara’ya geldiğimiz günden itibaren burada bizlerle beraber çalışıyor.”

LİSANSLARI ÇIKTI FEDERASYON ONAYLADI

“Transfer çalışmalarına ilişkin bugüne kadar açıklama yapamadık. Biz bunu niye söylemedik? Transfer yasağı olan dosyalardan belki 10 bin ya da 100 bin avro bir indirim alabilir miyiz, acaba Ankaragücü’ne bir katkısı olur mu bu işin diye, bugüne kadar söylemedik. Bütün bu sıkıntılarımızı kendimiz yaşadık. Yeni futbolcuların lisansları çıktı ve federasyondan onaylandı. Ankaragücü, diğer sezonlardan farklı olarak güçlü bir şekilde, güçlü bir takımla inşallah sahalarda olacak. Yeni teknik ekibimiz göreve başladı. Fuat Çapa hocamız ve ekibiyle biz Ankaragücü’müzde uzun soluklu bir çalışma programı yapmak istiyoruz.”
Başkan Mert, transfer yasağının kaldırılmasındaki katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a ve diğer devlet erkanına teşekkür edip, gelecek 2-3 yıl içerisinde başarılı bir Ankaragücü izlettireceklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!