A.Gücü’nde çalışma temelden başladı

Güncelleme Tarihi:

A.Gücü’nde çalışma temelden başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2021 23:40

Sarı-lacivertli takımın U-19 Gelişim Ligi’nde, Atakaş Hatayspor ile oynadığı maçı izleyen Koca, genel kurulda, “Ajax, Benfica ve Partizan gibi kulüplerin alt yapı modellerini uygulamaya çalışacağız” söyleminin ardından, ilk adımı attı.

Haberin Devamı

Ankaragücü’nde geçen hafta içinde yapılan olağan genel kurulda başkan seçilen Faruk Koca ile yeni yönetim kurulu, ilk toplantısını Beştepe Tesisleri’nde yapıp, kolları sıvadı. Tanışma toplantısının ardından, Koca, yönetici arkadaşlarıyla birlikte, kulübün Tandoğan Tesisleri’ne gidip, Türkiye Futbol Fedarasyonu’nun organize ettiği U-19 Gelişim Ligi’nde mücadele eden sarı-lacivertli takımın, Atakaş Hatayspor ile oynadığı maçı izledi. Koca, alt yapıdaki çalışmalar ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Gelişim Ligi’nin 19. haftasında oynanan müsabakayı Ankaragücü 4-2 kazandı. Geride kalan süreçte 18 maça çıkan Ankaragücü, topladığı 23 puanla 13. basamakta bulunuyor.

A.Gücü’nde çalışma temelden başladı


ALTYAPININ DA GÜÇLENDİRİLMESİ LAZIM

Başkan seçildiği genel kurulda, özellikle altyapı konusunda Avrupa’nın önde gelen kulüplerinden; Ajax, Benfica, Partizan ve Kızılyıldız modellerini uygulamaya çalışacaklarını belirten Koca, “A takımı hak ettiği yere taşırken altyapıyı da güçlendirmemiz lazım. Süper Lig’e çıkıldığında MKE Ankaragücü’nün borcunun olmaması gerekiyor. Mali külfetle hak edilen yerlere gelinmesi mümkün değil. Bir daha bu kulübün bu hale gelmemesi için önlemler almalıyız. Altyapıya yapılacak yatırımlar bu anlamda çok önemli ve çok değerli” diye konuştu.
Koca, Saray Tesisleri’ni eski sahibine kazandırmanın en büyük projelerinden biri olduğunu vurgularken, çok sayıda sahaya sahip bu tesislerin öz kaynak düzeninin hizmetine sunulacağı belirtiliyor.

A.Gücü’nde çalışma temelden başladı


ATAKAN’A FRANSIZ KULÜPLERİ TALİP

Ankaragücü’ne sezon başında Ankaraspor’dan transfer olan Atakan Rıdvan Çankaya’nın talipleri artıyor. Orta alan ve savunmada görev yapabilen ümit milli oyuncuyu, Süper Lig ekipleri Galatasaray ve Beşiktaş’ın ardından, Fransa Ligi temsilcileri, Nantes, Bordeux ve Rennes’in yakın takibe aldığı ileri sürüldü. Bu sezon yaşadığı sakatlık nedeni ile ikinci yarıda uzun süre takımdan ayrı kalan 22 yaşındaki oyuncu, 24 müsabakada sarı-lacivertli formayı giydi.
Fransa Ligi’ni şampiyon tamamlayan Lille’de forma giyen milli oyuncular Burak Yılmaz, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı’nın başarılı performansları, Fransa Lig 1 kulüplerinin Türk oyunculara olan ilgisini arttırırken, Atakan Rıdvan Çankaya transferinde Nantes takımının bir adım önde olduğu ileri sürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!