A.Gücü verimli Gençler acemi

Güncelleme Tarihi:

A.Gücü verimli Gençler acemi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2021 22:17

Ligde, lider durumdaki Bereket Sigorta Ümraniyespor’u, 2 puan geriden takip eden sarı-lacivertliler, bu alanda 7. basamakta kalırken, fırsatları daha iyi değerlendirdi. 3. sıradaki kırmızı-siyahlılar ise bulduğu pozisyonları gole çevirmede beceri eksikliği yaşıyor.

Haberin Devamı

TFF 1. Lig’e de milli maçlar nedeniyle ara verilirken, geride kalan 8 haftanın, en çok gollük pozisyona giren ekiplerinin grafiği belli oldu. Bu alanda en başarılı takım, 15 puana sahip Royal Hastanesi Bandırmaspor.
Bandırmaspor 8 karşılaşmada; 5 galibiyet ve 3 yenilgiyle sahadan ayrılırken, girdiği 109 gollük pozisyonun 14’ünü tabelaya yansıttı. Bordo-beyazlılar, 15 puanla lig sıralamasında 4. durumda bulunuyor. MKE Ankaragücü, milli maç arasının ardından Bandırmaspor ile deplasmanda karşılaşacak.
Son maçında ligin iddialı takımlarından BŞB Erzurumspor’u 2-1 yenen ve lider Bereket Ümraniyespor ile arasındaki fafkı ikiye düşüren Ankaragücü ise bu değerlendirmede 7. basamakta. Sarı-lacivertliler, 103 kez gol girişiminde bulunurken, bu pozisyonların 15’ini sonuçlandırdı. Ankaragücü, lider Bereket Ümraniyespor ile birlikte ligin en çok gol atan (15) takımı konumunda. Başkent ekibinin 33 yaşındaki tecrübeli forveti Eren Derdiyok da attığı 7 golle, krallık yarışında ilk sırada bulunuyor.
Sarı-lacivertliler, özellikle son oynadıkları BŞB Erzurumspor maçının ikinci yarısında çok net fırsatlar yakalamış, bunları değerlendirememişti.

GENÇLER SON DÖNEMDE ÇIKIŞA GEÇTİ

Başkentin bu kulvardaki diğer temsilcilerinden Gençlerbirliği ise iyi başlayamadığı sezonda özellikle son 4 maçtaki performansı ile çıkışa geçti. Kırmızı-siyahlılar, bu süreçte 3 galibiyet ve bir beraberlik alıp 10 puan toplarken, hem gol pozisyonuna girme hem de gol bulmada çıtayı yukarı taşıdı. İlk 4 maçta sadece 2 kez gol sevinci yaşayan Şimşekler, son 4 haftalık periyotta, 8 gol atma başarısı gösterdi. 105 kez ile en çok gol pozisyonuna giren takımlar sıralamasında üçüncü basamaktaki Gençlerbirliği, bunlardan 10’unu gole çevirdi. Eleke ve Barış Alıcı 3’er golle takımın en golcü isimleri durumunda. Gençlerbirliği 8 maçta; 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 de yenilgi ile sahadan ayrıldı. Kırmızı-siyahlılar, 11 puanla puan cetvelinde 9. sırada yer alıyor. Başkent temsilcisi, milli maçların ardından 9. haftayı bay geçecek.

KEÇİÖRENGÜCÜ GEÇEN SEZONU ARATIYOR

Başkent’in bir diğer ekibi ise 7 maçta; 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 de yenilgi ile sahadan ayrıldı ve 4 puanla, ligin son sırasında. Keçiörengücü, 83 kez gole yaklaşırken, bunlardan 5’inde skor üretebildi. Geçen sezon başarılı bir grafik çizen ve play-off barajının çevresinde dolaşan mor-beyazlılar, yeni futbol mevsiminde henüz beklentileri karşılayamadı. Ankara Keçiörengücü, 9. haftada kendi sahasında Kocaelispor ile karşılaşacak.
TFF 1. Lig’de gol pozisyonuna girme sayısında ilk 10 sırada yer alan takımlar şöyle.
1. Bandırmaspor (109), 2. Samsunspor (107), 3. Gençlerbirliği (105), 4. Manisa FK (104), 5. Eyüpspor (104), 6. Boluspor (104), 7. Ankaragücü (103), 8. BŞB Erzurumspor (90), 9. Bereket Sigorta Ümraniyespor (88), 10. Keçiörengücü (83)
En az gol pozisyonuna giren takım ise 6 puanla 17. sırada yer alan Balıkesirspor (55)

Haberin Devamı

YENİ CEZA YOLDA

Haberin Devamı

Ankaragücü, bir kez daha Profesyonel Futbol Disiplin Kurul’na (PFDK) sevk edildi. Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, MKE Ankaragücü-Büyükşehir Belediye Erzurumspor, müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve “usulsüz seyirci alınması” nedeniyle, Futbol Disiplin Talimatı’nın 49. maddesi uyarınca Ankaragücü’nün PFDK’ya sevkine karar verdi.
Ayrıca, Ankaragücü görevlisi Ersoy Girgin, aynı müsabakadaki “talimatlara aykırı hareketleri” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. Maddesi, Akreditasyon Talimatı’nın 7/1-ç maddesi ve 2021-2022 Sezonu TFF 1.Lig Müsabakaları Statüsü’nün 8/4 maddesi uyarınca, tedbirli olarak PFDK’ya sevk edildi.

SEZON FORMALARI SATIŞTA

Haberin Devamı

Gençlerbirliği kulübünün yeni sezon formaları satışa sunuldu. Kulüpten yapılan açıklamada, ‘Hemen satın al kulübüne destek ol’ sloganı ile tanıtılan yeni formaların Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri ile Gençlerbirliği E-Mağaza’dan satın alınabileceği belirtildi. Kırmızı-siyahlı ekibin yönetimi, sezon başında yaptığı çalışmada, takımın giyeceği formaları taraftarın seçmesine karar vermiş, bunun içinde tasarımlar anket yolu ile taraftarın beğenisine sunulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!