A.Gücü tırmandı Gençler çakıldı

Güncelleme Tarihi:

A.Gücü tırmandı Gençler çakıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2021 21:55

Kırmızı-siyahlı cephede, 4 hafta geride kalırken, ortaya konan oyun ve alınan skorların ardından, ligin son sırasına inmenin hayal kırıklığı yaşanıyor. 2 takımda gözler, hafta içinde oynanacak zorlu maçlara çevrildi.

Haberin Devamı

TFF 1. Lig’de 4. hafta tamamlanırken, başkent derbisini kazanan Ankaragücü’nde sevinç, sahadan yenik ayrılan Gençlerbirliği’nde ise hüzün hakim. Milli maç arasına girmeden önce Denizlispor’u deplasmanda 3-0 yenip moral bulan sarı-lacivertliler, dönüşte karşılaştığı Gençlerbirliği’ni de 2-0 yenerek, çıkışını sürdürdü. Sezona kadrosunu önemli ölçüde yenileyerek giren, transfer döneminin son gününde Nadir Çiftçi ve Zahid’i ekibe katan Ankaragücü, ligin başındaki iki beraberliğin ardından üst üste aldığı 2 galibiyet sonrasında 8 puana yükseldi ve 5. basamağa yerleşti. Sarı-lacivertliler, 5. hafta maçında İstanbulspor ile deplasmanda karşılaşacak.

BİRİNCİ YARIDA OYUNU İYİ TUTTUK

MKE Ankaragücü Teknik Sorumlusu Necati Erkmen, derbide önemli bir 3 puan aldıklarını belirterek, sezon sonu şampiyon olmak istediklerini söyledi.
Karşılaşmayı değerlendiren Erkmen, derbiye yakışan bir müsabaka oynandığını aktararak, şöyle konuştu:
“Aldığımız 3 puan çok önemliydi. Seyircimize çok teşekkür ediyorum. Gerçek Ankaragücü taraftarını bu maçta gördük. Çok güzel iki golle öne geçtik. İlk yarı oyunu tuttuk. Önde iyi baskı yaptık. İkinci yarıda ikinci bölge alan savunmasını iyi yaptık. Gençlerbirliği de bir alt lige bizle beraber gelen bir takım. Bu sezon şampiyonlukla seyircimizi mutlu etmek istiyoruz.”

GENÇLER HENÜZ GALİBİYET ALAMADI

Başkent derbisinde MKE Ankaragücü’ne 2-0 yenilen Gençlerbirliği, son sıraya geriledi.
Sezona teknik direktör Metin Diyadin yönetiminde başlayan Gençlerbirliği, ilk 4 haftada galibiyetle tanışamadı. İlk hafta sahasında Eyüpspor’a 4-2 yenilen başken temsilcisi, ikinci hafta deplasmanda Adanaspor’la golsüz berabere kaldı. Evinde Manisa’ya 3-0 mağlup olan kırmızı-siyahlılar, 4. hafta mücadelesinde MKE Ankaragücü’ne 2-0 kaybetti. TFF 1. Lig’de henüz galibiyetle tanışamayan Gençlerbirliği, kendisi gibi 1 puanı bulunan Bursaspor’un ardından averajla son sırada yer aldı.
Sezona kötü bir başlangıç yapan Gençlerbirliği, 15 Eylül Çarşamba günü Altınordu’yu ağırlayacak.

YEDİĞİMİZ İLK GOL DENGEMİZİ BOZDU

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, gol yollarındaki sıkıntının derbide de devam ettiğini ve savunmada yaptıkları hatalardan dolayı kaybettiklerini dile getirdi.
Milli arayı, yeni transferlerin uyumu ve geçen haftaların hatalarından ders çıkararak geçirdiklerini anlatan Diyadin, şunları söyledi:
“Oyun formatında ve bölgesel olarak bazı değişiklikler yaptık. Geçen 3 hafta hem pozisyon üretmede hem de önde oynamada sıkıntımız vardı. Hazırlık maçı dahil yeni katılan oyuncularla bir oyun formatı kurmak istedik. Özellikle de önde oynama arzumuz vardı. İyi de başladık maça ancak adam paylaşımı yapmamıza rağmen duran toptan yediğimiz gol dengemizi bozdu. İkinci gol de gelince maçı çevirmek zorlaştı. Daha fazla pozisyon üretmemiz gerekiyor. Bunun için çift forvetle oynadık. 4 maçta 3 mağlubiyet aldık. Bu maçtaki oyun formatının üstüne konduğu zaman ligdeki diğer maçlarda daha üstün olacağımızı düşünüyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!