A.Gücü taraftarı sevinmeyi unuttu

Güncelleme Tarihi:

A.Gücü taraftarı sevinmeyi unuttu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2020 00:28

Yeni futbol yılında henüz kazanamayan sarı-lacivertliler, biten sezonda 7 maçı 3 puanla tamamlarken, mevcut yönetim döneminde takım sadece 5 kez sahadan zaferle ayrılabildi.

Haberin Devamı

Süper Ligde 11. hafta geride kalırken, son oynadığı müsabakada Antalyaspor’a deplasmanda 1-0 yenilen ve puan cetvelinin dibinde kalan Ankaragücü’nde taraftarın galibiyet hasreti her hafta büyürken, istatistikler de her geçen gün olumsuz yönde seyrediyor. Şu ana kadar ligde galibiyet alamayan tek takım konumundaki Ankaragücü, geride kalan sezondan bu yana Süper Ligde 43 maça çıkarken, taraftarını sevindirme konusunda çok geride kaldı. Bu süreçte Başkent temsilcisi toplam 7 kez kazanırken, bu sonuç, ortalama 6 haftada bir galibiyet anlamına geliyor. Yeni futbol yılında henüz kazanamayan sarı-lacivertliler, biten sezonda 7 maçı 3 puanla tamamlarken, mevcut yönetim döneminde takım sadece 5 kez sahadan zaferle ayrılabildi.

İKİ TRANSFER DÖNEMİ GEÇİLDİ

Ankaragücü, geride kalan sezonun 9 haftası geçilirken, Kasımpaşa’yı deplasmanda 1-0, Gençlerbirliği’ni de Başkent derisinde 2-1 yenip, iki galibiyet elde etti. 9. haftanın ardından sarı-lacivertli kulüpte yönetim değişikliği yaşandı ve Fatih Mert başkanlığındaki mevcut yönetim, 31 Ekim 2019 tarihinde göreve geldi. Mevcut yönetim, hem geçen sezonun devre arasında hem de bu sezonun başında, transfer yasağını kaldırıp, çok sayıda yerli ve yabancı oyuncu transferi ile kadroyu önemli ölçüde değiştirdi. Geçin sezonun 10. haftasında görevi devralan yönetim döneminde Ankaragücü toplam 33 maça çıkarken, bu süreçte taraftara 5 kez galibiyet sevinci yaşatılabildi.

2 BÜYÜK TAKIMA KARŞI GALİBİYET

Ankaragücü mevcut yönetim döneminde 5 kez kazanma başarısı gösterirken, iki galibiyetin iç sahada Fenerbahçe ve Galatasaray’a karşı olması dikkati çekti. Sarı-lacivertliler diğed galibiyetlerini; Yeni Maltyaspor, Çaykur Rizespor ve Yukatel Denizlispor maçlarında aldı. Geçen sezonun son haftasında, 25 Temmuz’da Denizli’de oynanan maçı 1-0 galip bitiren sarı-lacivertliler, o müsabakadan sonra bir daha 3 puanı bir arada göremedi.
Bu sezon ligde 11 hafta tamamlanırken, Ankaragücü bir haftayı maç yapmadan geçti, bir hafta da rakibi Atakaş Hatayspor’daki covid-19 vakaları çok sayıda olduğundan müsabaka oynanmadı. 9 maç sonunda Ankaragücü, iki beraberlik alıp, 7 kez da sahayı yenik terk etti.
Ankaragücü Süper Ligin 12. haftasında, İttifak Holding Konyaspor ile Eryaman Stadı’nda karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!