A.GÜCÜ’NE DESTEK GÖKÇEK’İN DE ÖNÜNÜ AÇAR

Güncelleme Tarihi:

A.GÜCÜ’NE DESTEK GÖKÇEK’İN DE ÖNÜNÜ AÇAR
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2013 00:00

Başkent ekibinde başkan adaylığı gündemde olan Mehmet Yiğiner, yaklaşan kongre öncesi, çarpıcı mesajlar verdi.

Haberin Devamı

“BU MÜCADELE ANKARA’NIN MÜCADELESİ, İHALENİN SADECE BENİM ÜZERİME YIKILMASI YANLIŞ” (dİŞİ)

Yiğiner, “Bu kulübün arkasında inanılmaz bir güç var. Ben bu gücü karşıma alacağıma, yanımda olmasını isterim. Bu dönemeç, hem Ankaragücü hem de Melih Gökçek için çok önemli” diye konuştu.


Kulübün delege sayısının bin 200’ler civarında olduğunu belirten Yiğiner, “Öncelikli hedef bu yılın sonunda 3 bin üye. Bir yıl sonra ise bu sayının 5 bine çıkması gerek. Ankaragücü’ne de bu yakışır” dedi.

Ankaragücü’nde 13 Ocak Pazar günü yapılacak genel kurula sayılı günler kala heyecan yükseldi. Başkan adaylığı gündemde olan Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, eski yöneticilerden Fatih Mert ile birlikte Hürriyet Ankara’yı ziyaret ederek, çarpıcı mesajlar verdi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın desteğinin bu aşamada anahtar rol oynadığını yineleyen Yiğiner, “Kendisinin yurt dışı gezisi bugün bitiyor. Yapacağımız yüz yüze görüşme sonrasında Cuma günü basın karşısına geçerek, gerekli açıklamayı yapmayı düşünüyorum. Melih beyin destek konusunda bizleri yalnız bırakmayacağını umuyorum. Bu destek direk ya da kademeli, nasıl olursa olsun Melih Gökçek desteği olduktan sonra her açıdan önemlidir. Melih Gökçek, Ankaragücü’ne destek verirse kendi önünü de açar. Çünkü, bir aydır gördüm ve yaşadım ki, bu kulübün arkasında inanılmaz bir güç var. Ben bu gücü karşıma alacağıma, yanımda olmasını isterim. Bu dönemeç, hem Ankaragücü hem de Melih Gökçek için çok önemli” diye konuştu.
Yaklaşık bir aydır ‘Ankaragücü’nün var olma savaşına’ katkı verebilmek için çalıştığını, her gün kulübe gidip görüşmeler yaptığını belirten Yiğiner, şunları söyledi:
“Şunu başkan söyleyeyim. Biz olsak da olmasak da Ankaragücü’ne desteğimiz her zaman sürecek. Oyuncuları sahipsiz bırakmayız. Bu süreçte, herkese ulaşmaya herkesi kucaklamaya çalıştık. Ayrım yapmadan herkesi Ankaragücü davasının içine çekmeye çalıştık. Ankaragücü’ne delege olmak için gönülden bağlı olanlarla karşılaştığımız gibi beklemediğimiz sorulara da muhatap olduk. 3 memur arkadaş, bin TL’lik delegelik parasını gözünü kırpmadan yatırırken, esnaf kardeşlerim sıraya girerken, parasının hesabını bilmeyip, (Üyelik için 500 TL yatırsak yetmez mi) diyenlere de rastladık. Ama gördük ki bu kentte Ankaragücü için birşeyler yapmak isteyen çok insan var. Zamanında onlara ulaşılmamış kimse ilgi göstermemiş. Biz yeni bir heyecan dalgası oluşturduk.”

Haberin Devamı

ÖLECEKSEK ÇARPIŞARAK ÖLELİM

Haberin Devamı

“Ben ve arkadaşlarım iyi şeyler yapmak için çırpınıyoruz. Ancak, ihalenin sadece benim üzerime yıkılması da yanlış olur. Bu mücadeleye tüm Başkent’in katılması gerekir. Biz, Ankaragücü pes etmesin, teslimiyetçi olmasın istiyoruz. Öleceksek, çarpışarak ölelim. Cumhuriyet, merminin üzerine süngü ile giden atalarımız tarafından bu anlayışla kurulmadı mı?”
“Konyaspor maçında yaşananlar patlama noktasıydı. Herkes dolmuştu ve Ankaragücü’ne çok haksızlık yapıldığı inancındaydı. Bu birikim, o maçta dışa vurdu. Ankaragücü’nün büyük bir taraftarı var ama bunun olumlu yönde kullanılması gerek. Bir yılda taraftarın kulübe verdiği maddi zarar, 1 milyon 200 birn TL civarında. Bunlar, saha olaylarından, küfürden kesilen cezalar. Kötü tezahürat ile destek olmaz. Takımın paraya ihtiyacı varken, boştan yere cezalara paranın gitmesi izah edilemez. Böyle devam ederse, taraftarsız maçlar izleriz. Tribündeki grupların liderleri ile görüşüp, çözüm bulmak zorundayız. Taraftarların, 200-300 kişilik gruplar halinde eğitimden geçmesi gerekiyor.”

Haberin Devamı

MELİH GÖKÇEK HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

“A.Gücü ya var olacak ya da bitecek. Biz yaşasın diye mücadele ediyoruz. Bu mücadelenin içinde valinin, büyükşehir belediye başkanının, ilçe belediye başkanlarının, seçilmiş insanların, bürokratların olmasını istiyoruz. Melih Gökçek, açılan dava nedeniyle bir hayal kırıklığı yaşadı. Yarın bir gün yine benzer sıkıntılar yaşanır mı diye, bir güvensizlik ve tedirginlik içinde olduğunu sanıyorum.”

ANKARAGÜCÜ HERKESİN KULÜBÜ OLSUN

“Güzelbir deyiş var, (Ayağı sürçmeyen at, düşmeyen yiğit olmaz) diye. Bu takım düşebilir ama çıkmasını da bilir. Çünkü bu takımın taraftarında müthiş bir enerji ve hareket var. Taraftarın düzene sokulması, inanılmaz bir gücü de beraberinde getirecektir. Bir aylık süreçte kimseden bana yönelik (Sen çıkma, biz sana destek vermeyiz) diye bir yaklaşım görmedim. Karşı çıkana hiç rastlamadım. Kendim güreş sporu ile ilgilendiğimden, kolay kolay pes etmem, havlu atmam. İlk gün verdiğim sözün hep arkasında duracağım ve oyunculara sahip çıkacağım. Şu ana kadar oyuncuların alacaklarının yüzde 80’inini ödedik. Kulüp çalışanlarının biriken paralarını dağıttık. Genel kurula kadar, oyuncuların bir kuruş alacağı kalmayacak. Bizler esnaf olarak alın teri ile kazandığımız paralarla bunları yapabiliyorsak, güçlü işadamlarının desteği ile neleri yapabileceğimizi siz düşünün. Bizim derdimiz, Ankara’nın markası olan değere herkesin sahip çıkmasını sağlamak. (Ankaragücü küçük olsun bizim olsun) dersek, bu kulübe en büyük kötülüğü yapmış oluruz. Ankaragücü büyük olsun, herkesin olsun.”

Haberin Devamı

ÜYE SAYISINI 3 BİNE ÇIKARACAĞIZ

“Kulübün şu andaki delege sayısı bin 200 civarında. 2013 yılı sonunda bu sayıyı 3 bin delegeye çıkarmayı hedefliyoruz. İnsanların aklına en ufak bir şey gelmesin. İçinde Ankaragücü sevdası olan herkes, gelip kulübe üye olsun. 2014 yılı biterken delege sayısının 5 bine ulaşmasını arzuluyoruz. İlerleyen dönemde üyelik giriş aidatı ile yıllık aidatın yeniden düzenlenmesi, hayata geçirebilebilir. Tüm bunlar, Ankaragücü’nün gelir kaynaklarının genişlemesi ve sağlam temeller üzerine oturması açısından önemli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!