A.Gücü’nde kongre heyecanı

Güncelleme Tarihi:

A.Gücü’nde kongre heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2013 00:00

103 yıllık tarihe sahip Başkent ekibinin delegeleri, kulübün 45. başkanını seçmek için bugün sandık başına gidecek.

Haberin Devamı

Ankaragücü’nde olağanüstü kongresi, bugün toplanacak ve sarı-lacivertli ekibin delegeleri, 103 yıllık tarihe sahip kulübün 45. başkanını seçecek. Genel kurul, Tandoğan’daki tesislerde bulunan Spor Salonu’nda saat 14.00’te başlayacak.
Seçim öncesinde başkan adaylığını açıklayan Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner, hedeflerinin 103 yıllık kulübü tekrar ayağa kaldırmak olduğunu söyledi.
Kongre öncesi kısa bir değerlendirme yapan mevcut yönetim kurulu üyesi Metin Akyüz, son dönemde Mehmet Yiğiner’in adının gündeme gelmesiyle birlikte Ankaragücü üzerindeki ölü toprağının kalktığını belirtip, “Büyük kulüp, yaşadığı sorunlar nedeniyle tıkanma noktasındaydı. Yönetim kurulunun çabaları ile ayakta durdu. İnanıyorum ki bugünkü kongre, Ankaragücü’nün miladı olacak ve yeni bir dönem başlayacak” dedi.
Kulüp tarafından açıklanan son listede, delege sayısının 1273’e ulaştığı belirtildi. Başkan adayı Mehmet Yiğiner’in listesine; şu anki mevcut yönetimde bulunan başkan Atilla Süslü ve Metin Akyüz, Cengiz Topel Yıldırım ekibinde yer alan Abdullah Karaata ve Fatih Mert ile kulübün efsane oyuncularından İhsan Kavak ve Mehmet Şahin’in yanı sıra, esnaf odaları birliğinin yönetici kadrolarından isimleri almayı planladığı öğrenildi.
Kongrede ayrıca, Onursal Başkanlık unvanı da tartışmaya açılacak ve tüzük değişikliği ile bu unvanın geri alınması delegelerin oyuna sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!