A.Gücü kadrosu heyecan verecek

Güncelleme Tarihi:

A.Gücü kadrosu heyecan verecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2022 23:54

Tasos, Beridze ve Oğuz Ceylan ile anlaştıklarını, bazı futbolcularla yollarını ayırdıklarını hatırlatan Koca, “İzlediğimiz ve Beştepe’ye getirmeye çalıştığımız yeni oyuncular içinde milli takım seviyesinde olanlar var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Süper Lig’e bir yıl aranın ardından dönen ve futbolun bir numaralı vitrininde iddialı bir şekilde yol almayı hedefleyen MKE Ankaragücü’nde, kadro çalışmaları hem titiz hem de gizli bir şekilde yürütülüyor.
Sarı-lacivertliler, şu ana kadar, Yunanistan Milli Takım oyuncusu Tasos, Gürcistan Milli Takım Futbolcusu Beridze ve Gaziantep FK’dan Oğuz Ceylan ile anlaştı. İç transferde de Sinan ve Abdullah’ın kontratları bir yıl uzatıldı. Bu süreçte Fenerbahçe ile sözleşmesi biten Arjantinli Jose Sosa, Portekizli orta saha oyuncusu Pedrinho ve Fransız ön libero İbrahim Amadou’nun Başkent ekibinin takibinde olduğu ileri sürüldü. Sosa, konusunda hem kulüp hem de oyuncunun menajerinden, görüşme yapılmadığına dair açıklamalar geldi. Son olarak Ankaragücü için adı geçen isim ise bir dönem Trabzonspor forması giyen ve son olarak ülkesi Brezilya’da Fluminense forması giyen sol bek Marlon Rodrigues oldu. Bonservisi elinde olduğu ifade edilen 25 yaşındaki oyuncuya teklif götürüldüğü iddia edildi. Marlon Rodrigues, devam eden sezonda 7 maçta forma giydi. Brezilyalı oyuncu, son 4 lig maçında ise kadroda yer almadı. Marlon Rodrigues 2020-21 sezonunda Trabzonspor’da 38 maçta forma giydi ve 1 asist yaptı.
Başkent ekibi ile yollarını ayıran Geraldo, Süper Lig’in yeni ekibi Ümraniyespor ile anlaşırken, geçen sezonun devre arasında Altınordu’ya kiralanan Erdi Dikmen’i, yeni sezonda da kadrosunda tutmak isteyen İzmir ekibi, sarı-lacivertlilerle oyuncunun transferi konusunda anlaştı.

YILDIZ OYUNCULARLA TEMASLAR SÜRÜYOR

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, belirledikleri bölgelere oyuncu transferi için girişimlerde bulunduklarını, öncelikle forvet hattını daha da güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Koca, futbolu sevenlerin yakından tanıdığı ve bir dönem önemli çıkış yapan isimlerden İngiliz forvet Danny Welbeck ile görüştüklerini hatırlatıp, şöyle konuştu:
“Welbeck ile temas kuruldu. Bu yöndeki transfer çalışmaları bir şekilde medyaya yansıyınca sıkıntı oluyor. Menajerlik kültürü bizde tam oturmadığı için maalesef bu tür oyuncularla ilgili süreçte sorunlar yaşanıyor. Daha önce de söyledim bu oyuncunun transfer olma şansı çok az. Ankaragücü camiasının heyecanla beklediği yıldız futbolcuları Ankara’ya getirmeyi planlıyoruz. Kaliteli oyuncuları sadece ismi var diye transfer etmek gibi bir düşüncemiz olmayacak. Takıma katkı verecek isimler olacak.”

TRANSFERİ AÇARKEN AĞIR BEDELLER ÖDENDİ

“Sezon bitti, şampiyonluk coşkusunu kutladık ve fazla zaman kaybetmeden transfer çalışmalarına başladık. Bizi zirveye taşıyan bazı arkadaşlarla yollarımızı ayırdık. Profesyonel hayatta bunlar yaşanıyor. 3 oyuncu transfer ettik. Yabancı oyuncular ülkelerinin milli takımlarından. Milli takımlar seviyesinde oynayan 3-4 isimle ilgileniyoruz. Camia isimleri merak ediyor, açıklansın istiyor ancak bu durum bizim aleyhimize olur. Takip ettiğimiz, şartlarını sorduğumuz oyuncuların ismi açığa çıktığında farklı kulüpler devreye girip, oyuncuya talip olabiliyor. Bu süreci gizli saklı götürmeye çalışıyoruz. İsimler netleşir, anlaşmalar resmileşirse gerekli açıklama yapılır. Ankaragücü camiasının beklentisine cevap verecek transfer listemiz var. Futbola ilgi duyanlar, aldığımız ve ilgilendiğimiz isimlerle ilgili bizi takdir edecektir. Bizim hedefimiz iyi oyunla iyi sonuç almak üzerine. Geçen sezona başlarken temel ve öncelikli hedefimiz şampiyon olmaktı. Tecrübeli oyuncularla sonuca gitmeyi planladık ve bu doğrultuda adımlar attık. Sonuçta başardık. Transfer tahtasını açmak konusunda sıkıntı yaşamayız. 1-2 oyuncuyla ilgili görüşmeler sürüyor. Haziran sonuna kadar sorunlar biter ve biz yasağı kaldırırız. Bu konuyla ilgili çok büyük engelleri aştık. 1.5 yılda çok büyük mücadele verdik. Maddi manevi özveride bulunduk. Mevcut yönetim, geçmiş dönemlerin bıraktığı hasarı ortadan kaldırmak için ağır bedeller ödedi. Kalan 2-3 dosyayı da halledip bir daha böyle sıkıntılar yaşamamak için tedbirler alacağız. Plan programımızı sağlam yapacağız. Haziran’ın 20’sinde takım Ankara’da toplanacak. 1 Temmuz’dan itibaren Bolu’da kampa gireceğiz. Kamp başlayana kadar kadroyu tamamlamak istiyoruz.”

 

Haberin Devamı

OWUSU’NUN KULÜBÜ TEPKİ GÖSTERDİ

Haberin Devamı

Ankaragücü kulübünden, sezon başında Azerbaycan’ın Karabağ takımından kiralanan Owusu Kwabena’nın disiplinsiz davranışları nedeniyle yeni sezonda takımda düşünülmediği yönünde yapılan açıklamaya, oyuncunun kulübünden tepki geldi.
Sarı-lacivertli cepheden, “Yeni sezonda Owusu ile birlikte olmayı tercih etmedik. Yönetim böyle bir karar verdi. Oyuncuya başarılar diliyoruz” açıklaması gelmişti.
Karabağ Kulübü medya bölümünden Azerbaycan medyasına yansıyan haberlerde, “Böyle bir açıklama yapılması profesyonelce değil. Zaten Owusu Karabağ’ın oyuncusu. Yeni bir iş birliği düşünülse de burada Karabağ yönetimi söz sahibiydi” şeklinde görüşlere yer verildi.
2023 yazına kadar Karabağ ile sözleşmesi bulunan Kwabena Owusu’nu takımının antrenmanlarında ter aldığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!