97’nci yıl kutlu olsun

Güncelleme Tarihi:

97’nci yıl kutlu olsun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2020 00:27

Ankara’nın Başkent oluşunun 97. yıl dönümü nedeniyle, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve ATO Başkanı Gürsel Baran birer mesaj yayınladı.

Haberin Devamı

GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ

97’nci yıl kutlu olsun


Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Kurtuluşumuzun ve bağımsızlığımızın sembolü Ankara’mızın Başkent oluşunun 97. yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum. Ankara sıradan bir Başkent değildir; bir milletin tüm dünyaya bağımsızlık ve hürriyet sevdasını gösteren en önemli merkezlerin başında gelmektedir. Bu kadim kent, kısıtlı imkânlarla imkânsızlıkları başarmanın en somut belgesidir. Tarihsel ve kültürel sorumluluklarımızı hiç unutmadan, Ankara’yı ‘Başkent’ hüviyetine yakışacak şekilde geleceğe taşıyacağız.

BU ŞEREF GÖĞSÜMÜZDE

97’nci yıl kutlu olsun


Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen: 13 Ekim 1923’te Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İsmet İnönü ve dört arkadaşının verdiği yasa önerisi kabul edildi. Ankara, Türkiye Devletinin başkenti oldu. ‘Büyük başarılar için büyük mekanlara gerek yok’ diyen Mustafa Kemal Atatürk, böylece bu küçük Anadolu şehrini şereflendirerek devletin merkezi yaptı. Biz bu şerefi göğsümüzde bir nişan gibi taşıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçesi, Başkentimizin gözbebeği Çankaya’yı çağdaş bir kent olarak yaşatmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

SAYGIYLA ANIYORUM

97’nci yıl kutlu olsun


ATO Başkanı Gürsel Baran: Milli Mücadele’de üstlendiği rol ve Ankaralıların Türkiye’nin bağımsızlık savaşında geçit vermemesiyle Ankara, Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Başkent ilan edilerek onurlandırıldı. O gün düşmana geçit vermeyen Ankara ve Ankaralılar, bugün de çalışarak ve üreterek verdikleri mücadele ile Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığını tahkim etmektedir. Bu önemli günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadeleden yeni bir Cumhuriyet çıkartan tüm kahramanları saygı ve rahmetle anıyorum.

Haberin Devamı

İYİ Kİ GELDİ

97’nci yıl kutlu olsun


Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz: Milli mücadelenin merkezi ve genç cumhuriyetimizin Başkenti olan Ankara, hem milli mücadeleye hem de cumhuriyetimize tüm desteğini maddi ve manevi vermiştir. Pandemi sonrası, bu toprakların ‘yurt’ yapılma hikâyesinin Ankara’da başladığını dikkate alarak, Ankara’nın Başkent oluşunun 100. yılına özel bir kutlama hazırlıyoruz. Hem ulu önderin Ankara’ya gelişi hem de TBMM’nin kuruluşu etkinlikleri çerçevesinde ‘İyi ki Geldi’ başlığıyla ‘100. Yılında 100 Yıllar’ adlı programı başlatacağız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!