97. yıl dönümü kutlaması

Güncelleme Tarihi:

97. yıl dönümü kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2020 23:59

Ankara’nın başkent oluşunun 97’nci yıl dönümü nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Vali Vasip Şahin birer mesaj yayımladı. Kutlama mesajlarında özetle şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Ankara, Cumhuriyetimizin gelişme ve ilerleme mücadelesine ortak olmuş, sanayi, eğitim ve altyapı imkânlarıyla Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri haline gelmiş ve dünyanın önde gelen başkentleri arasına adını yazdırmıştır. Vatanımızın kurtuluş mücadelesinin karargâhı, ülkemizin istiklali ve istikbali için alınan kararların sevk ve idare merkezi olan, Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetim birimlerine ev sahipliği yapan Ankara'nın başkent ilan edilişinin yıl dönümünü tebrik ediyorum. Bu onurlu ve anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele kahramanlarımızı, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve şükranla yad ediyor, Ankara'nın başkent ilan edilişinin yıl dönümünü kutluyor, vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.

97. yıl dönümü kutlaması


Vali Vasip Şahin: Milli egemenliğimizin sembolü olan Ankara; bugün de sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleri, sanayi ve teknolojideki gelişimi ile hepimizi gururlandıran önemli bir merkezdir. Başkentlik vasfını ve sorumluluğunu büyük bir onurla taşıyan Ankara’nın başkent oluşunun 97’nci yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını ve bugüne kadar Ankara’nın imarına hizmet etmiş devlet adamlarımızı minnet, rahmet, şükranla anıyorum.

BAKMADAN GEÇME!