900 kiloluk Asil kazandı

Güncelleme Tarihi:

900 kiloluk Asil kazandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2022 15:54

Gölbaşı Belediyesi, Kurban Bayramı'nın başlamasına sayılı günler kala en güzel kurbanı seçmek için 'Kurban Güzellik Yarışması' düzenledi. Güzellik yarışmasının kazananı 900 kilogramlık 'Asil' oldu.

Haberin Devamı

Gölbaşı Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Geleneksel Kurban Güzellik Yarışması'nda, Türkiye'nin dört bir yanından gelen kurbanlıklar jüri üyelerinin karşısına çıktı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek'in jüri üyesi olarak görev aldığı yarışmada hayvanların kilosuna, güzelliğine, ırkının kendi özelliklerini yansıtıp yansıtmadığına bakıldı. Yarışmada ilk üçe giren hayvanlara ve sahiplerine ödül verildi. Yarışmanın birincisi olan 'Asil' ise yarım altının kazananı oldu.

900 kiloluk Asil kazandı


ÜRETİCİLERİ MOTİVE EDİYOR

Bu tür yarışmaların üreticiler arasında tatlı bir rekabeti getirdiğini belirten Karakaya, “Üreticilerimiz, önümüzdeki yıla daha hevesli ve daha hırslı hazırlanacaklarını ifade ediyorlar. Katılımcıların tamamı ciddi bir emek ortaya koymuşlar. Burada önemli olan insanların bir araya gelmesi ve üreticileri bu alanda motive etmesi” dedi. Yarışmayı uzun yıllar boyunca yapmak istediklerinin altını çizen Şimşek ise şunları söyledi: “Çünkü biz bir günlük değil geleceği planlayarak hareket ediyoruz. Geleceği planlamamızın en büyük sebebi, çiftçimizin, besicimizin ve üreticimizin yanında olmamız. Bunları yaparken de hem kurban satış alanımızı Ankara'mıza tanıtıyoruz hem de buraya gelen, besicilik yapan, üreticilik yapan misafirlerimizi motive etmiş oluyoruz. İnşallah eylül ayında kesimhaneyi başlatıyoruz. Et entegre tesisini hayata geçirmiş olacağız.”

Haberin Devamı

KENDİ ELLERİYLE BESLEDİ BÜYÜTTÜ

Yarışmada birinci olan 900 kilogramlık 'Asil'i küçüklüğünden beri kendi eliyle beslediğini ifade eden besici Erdem Akça, “Yarışma olacağını bildiğimiz için buzağılığından beri kendim besliyorum. Çok gururluyum” dedi. Yarışmanın ikincisi 880 kilogramlık 'Kral', üçüncüsü ise 750 kilogramlık 'Malazgirt' oldu.

BAKMADAN GEÇME!