8 ayda 1543 kısırlaştırma

Güncelleme Tarihi:

8 ayda 1543 kısırlaştırma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2021 10:11

Sincan Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, sekiz ayda bakımı yapılan bin 543 sokak köpeği kısırlaştırıldı, aşılı ve çipli olarak doğal ortamlarına bırakıldı. Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında çalışmaların sürdüğü merkezde, günde ortalama 20 sokak köpeği kısırlaştırılıyor.

Haberin Devamı

Sincan Belediyesi'nce, Polatlar Mahallesi’nde geçen yıl kurulan Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Sincan ve çevre ilçelerden gelen sokak köpeklerinin bakım, tedavi ve rehabilitasyonları yapılıyor. 42 bin metrekare açık, 260 metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren tesis içerisinde oluşturulan kısırlaştırma merkezinde de sokak köpekleri uzman ekipler tarafından kısırlaştırılıyor. Bu kapsamda, tesiste sekiz ayda bin 543 sokak köpeği kısırlaştırılarak, veri tabanına kaydedilip sağlıklarına kavuştuktan sonra alındıkları ortama bırakıldı. TBMM’de kabul edilen Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında kısırlaştırma çalışmalarının sürdüğü merkezde, günde ortalama 20 sokak köpeği kısırlaştırılıyor.

İYİLEŞENE KADAR MİSAFİR EDİLİYORLAR

Sincan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Özgür Uyanık, “Burada kısırlaştırmaya ya da rehabilitasyona gelecek hayvanlar için 33 padoktan oluşan bir hayvan misafirhanemiz var. Şu an bu padoklarda tam kapasiteleri olarak 264 canımıza hizmet veriyoruz. Tesisin faaliyete geçmesinden itibaren 2 bin 860 hayvanı tedavi ve rehabilite ettik. Ayrıca aşılamalarda bölgemizde bulunan 3 bin kadar canın aşılarını tamamladık” dedi. Sincan'da küpesiz olarak gezen hayvanları tespit ettikten sonra yakaladıklarını ve merkezlerine getirdiklerini ifade eden Uyanık, hayvanların bakım ve tedavilerinin ardından aşılarını yaptıklarını söyledi. Uyanık, “Canlar kısırlaştırmaya uygun duruma gelince, uzman veteriner hekimlerimiz canların kısırlaştırma işlemlerini gerçekleştiriliyor. Kısırlaştırmadan sonra bir süre iyileşme süreci geçene kadar padoklarımızda misafir ediyoruz. Sağlığına tam kavuşan canlarımızı da bulundukları bölgeye, aşılı ve çipli olarak tekrardan bırakıyoruz. Bu kapsamda, bin 543 sokak hayvanını kısırlaştırdık. Günlük ortalama 15 ila 20 sokak köpeğinin kısırlaştırma işlemini yapıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

EN UYGUN ORTAMI OLUŞTURDUK

TBMM'de kabul edilen Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında çalışmalara hız verdiklerini de belirten Uyanık, “Hayvanları Koruma Kanunu çıkmadan önce biz hazırlıklarımızı yaptık. Yasada belediyelere zorunlu olarak getirilen kısırlaştırma merkezi dahil olmak üzere birçok yükümlülükleri yerine getirdik. Sokak canları için ne gerekiyorsa onlar için en uygun ortamı oluşturduk” bilgisini de verdi.

BAKMADAN GEÇME!