7’den 70’e sonsuz sevgi

Güncelleme Tarihi:

7’den 70’e sonsuz sevgi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2014 01:03

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikal edişinin 76’ncı yıl dönümü nedeniyle dün saat 09.05’te sirenler çaldı, kentte hayat durdu. Sürücüler araçlarından inip saygı duruşuna geçti. 7’den 70’e yüz binler, Anıtkabir’e akın etti.

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk, ebediyete intikalinin 76’ncı yılında, Anıtkabir’de düzenlenen devlet töreniyle anıldı.
Anıtkabir’deki tören, saat 08.55’te devlet erkanının Aslanlı Yol’da yürüyüşü ile başladı. Atatürk’ün 76 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05’de ‘ti’ sesi ve sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından da İstiklal Marşı okundu. Bu sırada gönderdeki Türk bayrağı yarıya indirildi.
Ardından Türk Yıldızları saygı geçişi yaptı. İlk defa gerçekleştirilen uçuş kapsamında Türk Yıldızları, Anıtkabir üzerinde kalp çizdi. Solotürk ise bir F-16’nın uçabileceği en düşük hızda Anıtkabir üzerinden ‘yavaş geçiş’ gerçekleştirdi. Törende, İzcilik Federasyonuna bağlı 200 izci ile Ankara Kulübü seğmenleri de görev yaptı.

Haberin Devamı

‘ATA’M İZİNDEYİZ’

Devlet töreninin ardından Anıtkabir, halkın ziyaretine açıldı. Genç yaşlı, kadın, erkek 7’den 70’e yüz binlerce kişi Anıtkabir’e akın etti. Ay-yıldızlı Türk bayrakları ve ellerindeki Atatürk posterleriyle ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ ‘Ata’m izindeyiz’ diye seslenen yüz binler, Atatürk’ün mozolesine çiçekler bıraktı.

09.05’TE HAYAT DURDU

Başkent’te saatler 09.05’i gösterdiğinde, sirenlerin çalmasıyla birçok yerde hayat durdu. Kızılay’da vatandaşlar, 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.
* Gökhan BALCI/AA

TAM KADRO 10 KASIM HÜZNÜ

Yenimahalle Belediyesi, belediye binası Atatürk Anıtı önünde, tam kadro Gazi Mustafa Kemal’i andı. Törene, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, Hüseyin Boran, birim müdürleri ve personeller katıldı. Her Türk vatandaşının Atatürk’e ve O’nun devrimlerine çok şey borçlu olduğunu ifade eden Yaşar, “Bugün saltanat ve hilafetin altında ezilen İslam ülkelerinde kardeş kanı akarken Atatürk, bundan yıllar önce 1923’te ‘Millet, iradesini kendisi tayin edecektir’ diyerek rütbeleri bir kenara itmiştir. Herkes şunu iyi bilsin ki O’nun kurduğu Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. Bizim tutkalımız, Atatürk’ün değerleri ve gösterdi hedeflerdir” diye konuştu.
Öte yandan Yenimahalle Belediyesi kreşlerinden minikler de ellerinde Türk bayraklarıyla Ata’larını andı.

Haberin Devamı

HEPİMİZ İÇİN ÖNDER VE ÖRNEKTİR

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gölbaşı Anadolu Lisesi’nin düzenlediği ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma’ programına katıldı.
Atatürk’ün fikirleriyle, eserleriyle ve Türk milletine bıraktığı milli ve manevi mirasıyla gönüllerde sonsuza kadar yaşayacağını belirten Duruay, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önemini, değerini ve büyüklüğünü; karşısına çıkan güçlüklerle mücadele ederken gösterdiği irade, cesaret, kararlılık ve enerjide görmek mümkündür. İçinden çıktığı aziz Türk milletini geliştirmek, güçlendirmek ve kudretli bir aşamaya taşımak adına her gayret ve çabayı sergileyen O büyük insan, hepimiz için önder ve örnektir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, aziz milletimizin gönlünde fikir ve eserleriyle her zaman var olacak. Aramızdan ayrılışının 76. yıl dönümünde şükran ve minnetle anıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİ KORUSU DUYGULANDIRDI

Mamak, Mustafa Kemal’i, 29 Ekim Ortaokulu’nda hazırlanan bir programla andı. Programa Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Belediye Meclis Başkan Vekili Erdal Ak, Mamak Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya, okul müdürleri, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saat 09.05’te saygı duruşuyla başlayan program daha sonra öğrencilerin hazırladığı oratoryo, şiirlerle devam etti. Öğrenci korosunun seslendirdiği türküler izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Ebediyete intikalinin 76. yılında Atatürk’ü büyük bir saygı ve sevgiyle anıyoruz. Ulu Önder’in bıraktığı bu güzel mirasa her zamankinden daha büyük bir kararlılıkla sahip çıkıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Polatlı’da düzenlenen törende öğrencilerden oluşan oratoryo, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

Mustafa Kemal Atatürk’e fiziki benzerliği ile dikkat çeken tiyatro sanatçısı Göksal Kaya, Anıtkabir’i ziyarete gelen vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Atatürk’e saygılarını sunmaya gelenler, benzerini karşılarında görünce fotoğraf çektirme yarışına girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!