60 bini tamam 160 bin kaldı

Güncelleme Tarihi:

60 bini tamam 160 bin kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2019 09:55

Ankara’nın Enleri Ödül Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ankara Ticaret Odası’nın bize sözü yıl sonuna kadar 220 bin istihdam. Şu an itibarıyla 60 bin istihdamı sağlamış durumda” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da gerçekleştirilen Ankara'nın Enleri Ödül Töreni ve iftar programına katıldı. Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından kurumlar vergisi, istihdam, ihracat ve değer katanlar dalında ödüle layık görülen firmaları ve kurumların temsilcilerini kutlayan Erdoğan, Cumhuriyet ile yaşıt olan ATO’nun bugün 157 bin üyesiyle Türkiye’nin ekonomideki en önemli temsilcileri arasında yer aldığını söyledi. Gerek yürütülen faaliyetler ve gerekse verecekleri ödüllerin Ankara’nın bürokrasi yanında ticaret, üretim, teknoloji ve eğitim şehri olduğunu da ortaya koyduğunu dile getiren Erdoğan, bugün de odanın “Sen kazan ülkemiz kazansın” anlayışıyla girişimcilere öncülük etmeyi sürdürdüğünü ifade etti.
İş dünyasıyla birlikte istihdam seferberliği başlattıklarını ve hedeflerinin bu yıl içinde 2 buçuk milyon ilave istihdamla hem kayıpların telafi edilmesi hem de hedeflere uygun bir seviyeye ulaşmak olduğunu belirten Erdoğan, “Ankara Ticaret Odası’nın bize sözü yıl sonuna kadar 220 bin istihdam. Şu an itibarıyla 60 bin istihdamı sağlamış durumda. Temennim odur ki yıl sonu itibarıyla Ankara Ticaret Odası 220 bin istihdamı sağlamış olsun” diye konuştu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 365 odası ve borsasıyla bu konuda yoğun bir hazırlık içinde olduğunu ifade eden Erdoğan, “İlerleyen süreçte istihdamda çok ciddi bir yükseliş bekliyoruz” dedi.

DÜNYAYA ÖRNEK OLUYOR

Haberin Devamı

ATO Başkanı Gürsel Baran da Başkent’in, artık ‘memur şehri’ kimliğinden sıyrılıp, ticaret ve sanayi kenti haline geldiğine işaret etti. Üye firmaları arasında dünyaya örnek çalışmalar yürüten şirketler bulunduğuna dikkat çeken Baran, “Bir firmamız, dünyada ilk kez Türkiye’de kullanılan ve Birleşmiş Milletler tarafından dünyanın en iyi 5 sağlık projesinden biri olarak seçilen İlaç Takip Sistemi’ni hayata geçirdi. Bir diğer üyemiz de yerli ve milli İHA ve SİHA’ların, savaş uçakları ve helikopterlerinin testlerinin yapıldığı rüzgar tünellerini yüzde 95 yerlilik oranıyla üretiyor” dedi. Baran, ATO olarak 2 yılda 3 ayrı çalışmayla, toplam 3 milyar liralık kredi hacmi oluşturduklarını ve yaklaşık 14 bin üyenin bu kaynaktan yararlanmasını sağladıklarını bildirdi. Devletin istihdam desteklerinden 157 bin üyelerinin haberdar edilmesi için seferber olduklarını anlatan Baran, bu kapsamda Devlet Destekleri Bilgilendirme Merkezi kurduklarını ve ‘Devlet Destekleri 2019’ kitapçığı yayınladıklarını hatırlattı.

YENİ BAŞARI HİKÂYELERİ

Haberin Devamı

Tören kapsamında ödüllendirilenleri kutlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, Ankara’nın bundan sonra da yeni başarı hikâyeleri yazacağını kaydetti. Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödülleri sahiplerine takdim etti.

60 bini tamam 160 bin kaldı

BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR MOTİVASYON KAYNAĞI

Geçtiğimiz yıl Dalaman Uluslararası Havalimanı, bin 607 yataklı Kayseri ve 558 yataklı Manisa Şehir Hastanesi olmak üzere üç büyük PPP projesini hizmete açan YDA Group, en çok kurumlar vergisi ödeyen firmalardan biri olarak Ankara Ticaret Odası’nca ödüle layık görüldü. YDA Group adına Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan’a ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan takdim etti. Arslan, “Çok çalışmanın ve emeklerimizin nişanesi olarak gördüğümüz başarılarımızı taçlandıran ödüller, her zaman ve her koşulda daha iyisi için çalışan bizler için önemli bir motivasyon kaynağı” dedi.

Haberin Devamı

DÖRT KATEGORİDE ÖDÜL ALANLAR

Kurumlar vergisi kategorisi:
Akfen Holding
Otoyol Yatırım ve İşletme AŞ
YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ
İhracat kategorisi:
FNSS Savunma Sistemleri Anonim Şirketi
İstihdam kategorisi:
TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ
Değer katanlar kategorisi:
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı
TRT
STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ
Rafadan Tayfa ekibi
Elginkan Vakfı

60 bini tamam 160 bin kaldı

ATO Başkanı Gürsel Baran, orijinali Rahmi Koç Müzesi’nde sergilenen, 18. yüzyıl Ankara ticaret hayatının resmedildiği ‘Ankara Manzarası’ isimli tablonun replikasını Erdoğan’a hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!