6 değil 600 kamyon toprak sağlarız

Güncelleme Tarihi:

6 değil 600 kamyon toprak sağlarız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2021 01:28

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, zor şartlarda mesleklerini devam ettirmeye çalışan ‘Ankara’nın son çömlekçileri’ Önen kardeşlerin toprak sıkıntısının çözümü destek sözü verdi. Başkan Şimşek, “Onlara sadece 6 değil 600 kamyon toprak sağlarız. Onların bu sorununu çözeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Gölbaşı’nda toprak bulamadıkları için çömlek üretemez duruma gelen, ‘Ankara’nın son çömlekçileri’ İbrahim, Ahmet ve Mustafa Önen kardeşlerin, “Toprak olursa bu iş olur, olmazsa sanat da iş de yok olur” çağrısına yanıt veren Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, çömlekçi kardeşlere destek olacaklarını açıkladı. Ham madde konusunda destek sözü veren Başkan Şimşek, şunları söyledi:

6 değil 600 kamyon toprak sağlarız


ÇÖMLEKÇİLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

“Önen kardeşler hem Gölbaşı hem Ankara hem de ülke için önemli değerler. Dededen toruna süre gelen bir geleneğe sahip çıkıyorlar, yaşatıyorlar. Ham madde sıkıntısı başta olmak üzere tüm olumsuzluklara rağmen bu işi sürdürmeye devam ediyorlar. Zaman zaman ziyaret de ediyorum güzel işler de yapıyorlar. Biz de belediye olarak çömlekçilerimize sahip çıkacağız.

6 değil 600 kamyon toprak sağlarız


ONLARIN BU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Onlara sadece 6 değil 600 kamyon toprak sağlarız. Bir Gölbaşılı olarak, Gölbaşı Belediye Başkanı olarak üzerimize düşen neyse yapacağız. Sanatkârlarımızın, ustalarımızın daima yanındayız yanında olmaya devam edeceğiz. Her zaman desteğimizi esirgemeyeceğiz. Onların bu sorununu çözeceğiz. Bu işin ilçemizde sürdürülüyor olması bizim için önemli sahipsiz bırakmayacağız.”

6 değil 600 kamyon toprak sağlarız


KURSTA EĞİTİM VERMELERİNİ DE SAĞLAYABİLİRİZ

Haberin Devamı

Çömlekçi Önen kardeşlerin Ankara’da çömlekçiliğin devamı için, “Buraya öğrenciler servislerle getirilebilir biz eğitim veririz. Para istemeyiz, yeter ki bu işi öğrenmek isteyenler olsun” açıklamasını da değerlendiren Başkan Ramazan Şimşek, “Halk Eğitim Merkezi’yle belediyemiz Kültür Müdürlüğü’müzün birlikte yürüttüğü kurs çalışmaları var. Burada el sanatları eğitimi de veriliyor. Ustalarımıza da burada yer verebiliriz onları da dahil edip usta öğretici olarak onlara kursta eğitim vermelerini de sağlayabiliriz. Böylece Gölbaşı’ndan yeni çömlekçiler de çıkabilir. Mesleğin ve sanatın devamı noktasında katkı sağlanır” dedi.

Haberin Devamı

28 EYLÜL 2021
Gölbaşı’nda baba meslekleri olan çömlekçilikte yarım asrı geride bırakan ve Ankara’da bu ‘yılın ahisi’ seçilen İbrahim, Ahmet ve Mustafa Önen kardeşler, Özel Çevre Koruma (ÖÇK) alanında olduğu için ilçeden toprak alamadıklarını ve çözüm beklediklerini söylemişti. Çömlekçi kardeşler, “Toprak olursa bu iş olur, olmazsa sanat da iş de yok olur” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!