55 ülkeden ‘Vicdan Konvoyu’

Güncelleme Tarihi:

55 ülkeden ‘Vicdan Konvoyu’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2018 18:19

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne yaklaşırken, Suriye’de durum içler acısı: * Fabrika, depo gibi yerlerde zorla tutulan kadınların sayıları bilinmiyor. * Tecavüz edilenlerin, cinsel saldırıya uğrayanların, işkence görenlerin sayısı da bilinmiyor.

Haberin Devamı

55 ülkeden farklı din, dil, ırk ve kültürden kadınlar, Türkiye’deki kadınlar öncülüğünde Suriyeli kadınlar için buluşuyor. Adı, ‘Vicdan Konvoyu...’ Çok sayıda sivil toplum örgütü destek veriyor.

İSTANBUL’DAN HAREKET EDECEK

Vicdan Konvoyu’, 6 Mart’ta İstanbul’dan hareket edecek. 8 Mart’ta, Hatay’da -Suriye sınırında- hapsedilen, işkence ve kötü muamele gören kadınların özgürlükleri için çağrıda bulunacak.

ACININ PARTİSİ OLMAZ

Eski Bakan, AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, “Acının partisi olmaz” dedi.

BU KONULAR SİYASET ÜSTÜ

Evladını kaybeden ve işkence gören kadınlar konusunda, “Bu konular siyaset üstü, partiler üstü” diyen Ramazanoğlu, 28 Şubat’ı da hatırlattı. “28 Şubat’tan itibaren demokrasi ile mücadele, özgürlük mücadelesi ve siyaset artık kadınlar tarafından yürütülüyor.”

Haberin Devamı

‘Dinozorsuz’ büyük parklar yapalım.
Artık Ankara’ya AVM açılmasın! İçimiz dışımız AVM oldu. Onun yerine modern Avrupa kentlerindeki gibi ‘Dinozorsuz’ büyük parklar yapalım...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!