5 maçta 10 puanla dipten kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

5 maçta 10 puanla dipten kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2020 00:20

Bu süreçte Beştepe cephesi büyük zorluklar yaşadı. Önemli oyuncularını; sakatlık, ceza ve covid-19 nedeni ile kritik maçlarda kullanamadı. Şimşekler, kulüpte kırılmaya yol açabilecek Kayseri maçını kazanarak, ateş hattının sınırını aştı.

Haberin Devamı

Süper Ligin 15. haftasına, küme düşme potasının içinde giren Gençlerbirliği, hayati değerdeki Kayserispor maçını 3-2 galip tamamlarken, hem büyük bir moral kazandı hem de tehlike sınırının üzerine çıktı. Ligin 10. haftasında, Kasımpaşa ile deplasmanda oynadığı maçı 2-0 kaybettikten sonra, 5 puan ve averajla ligin son sırasına inen kırmızı-siyahlılar, sonraki dönemde oynadığı 5 maçta 10 puan toplayıp, 4 basamak birden yükseldi ve 15. haftayı, 15 puanla, 17. basamakta geçti. Bu süreç, Beştepe cephesi için hiç de kolay olmazken, büyük zorluklar yaşandı. Önemli oyuncuların bir bölümü; sakatlık, ceza ve covid-19 nedeni ile kritik maçlarda kullanılamadı. Şimşekler, kulüpte büyük kırılmaya yol açabilecek kritik Kayserispor müsabakasını kazanarak, nefes aldı.

LİDERİ DEVİRMEK GÜVEN GETİRDİ

Kasımpaşa yenilgisi sonrası, o süreçte ligin tepesinde bulunan A.Alanyaspor ile karşılaşan Gençlerbirliği, zorluk derecesi yüksek maçta rakibini 2-1 mağlup edip, hem onların yenilmezlik serisini bitirdi hem de kendisi için hayata dönüşün yolunu açtı. Sezon başından bu yana kadro darlığı nedeniyle sıkıntı çeken Beştepe cephesi, bu kritik maçta, savunmanın ortasında oynayan tecrübeli oyuncu Diego’dan sakatlığı nedeni ile faydalanamadı. O müsabakada, yedek kulübesinde alt yapıdan yetişen 5 isim görev bekledi.
Gençlerbirliği, bir sonraki hafta deplasmanda, kendisi gibi ligin dibinden kurtulma mücadelesi veren BŞB Erzurumspor ile karşılaştı. Diego’nun sakatlığına, Candeias ve Toure’nin karantinada oluşu, Polamat’ın da cezası eklenince, kırmızı-siyahlılar, önemli eksiklerle ile maça çıktı. Orta saha oyuncusu Motta, savunmanın ortasında görev yapmak zorunda kaldı. Gençlerbirliği, Erzurumspor’u 1-0 yenip, sezonda üst üste ikinci kez kazanırken, bu karşılaşmada 11’de altyapıdan yetişen 4 isim görev yaptı, 8 genç oyuncu da yedek kulübesinde oturdu.

DERBİ MÜSABAKASINDA KURGU DEĞİŞTİ

2 maçını kazanmış olmanın morali ile Başkent derbisine hazırlanan Gençlerbirliği, karşısında kendisi gibi 2 maçından galip çıkmış ve enerjisi yükselmiş bir Ankaragücü buldu. Eksikler, bu zorlu maçta kendini iyice belli etti. Ömürcan, Arda, H.İbrahim ve Polamat’tan oluşan savunma kurgusu, sezonda ilk kez bir arada bir maça çıktı. Johansson, Diego, Toure’nin yokluğuna bu karşılaşmada Soner de eklendi. Derbi maçında da yedek kulübesinde 7 alt yapı oyuncusu vardı. 1-1 biten mücadelede alının birer puan, iki tarafı da mutlu etmedi.
Gençlerbirliği açısından sıkıntılı dönemin en çetin kapışması, Demir Grup Sivasspor deplasmanı oldu. Johansson, Diego, Toure ve Soner, bu karşılaşmada da takımdan uzak kalırken, derbi maçındaki savunma 4’lüsü bozulmadan Sivas’ta da görev yaptı. Karşılaşmadan 3-1 yenik ayrılan Gençlerbirliği, 3 maç sonra, sahayı puansız terk etti.

5 maçta 10 puanla dipten kurtuldu


MAÇ ÖNCESİ SOL BEK SIKINTISI ÇIKTI

Gençlerbirliği’nin 15. haftadaki Kayserispor maçı, geride kalan maçlardan çok daha değerli, gelecek haftalar açısından da belirleyici nitelikteydi. Kayserispor, mevcut tablodaki en önemli rakiplerinden biriydi. Kırmızı-siyahlıların kazanması demek, kendisini tehlike sınırının üstüne taşıması demekti. Aynı zamanda alacağı galibiyetle, alt gruptaki takımlarla arasındaki farkı en azından bir galibiyete çıkaracaktı. Maçın kaybedilmesi, Beştepe’de fırtına kopmasına yol açabilirdi. Böyle bir sonuçta, Kayserispor tüm alt gruptakilerin üstüne çıkacak, Gençlerbirliği, Ankaragücü ile aynı puan da ve düşme hattının içinde kalacaktı. Zorlu müsabaka öncesinde Beştepe cephesinde yine büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Toure’nin dönüyor olması iyi haberdi ancak Diego, Johanson ve Soner’in zorunlu istirahatleri sürüyordu. Stancu’dan gelen haber ise moralleri bir hayli bozdu. Antrenmanda sakatlanan oyuncu, sadece bu maçta değil, belki de sezonun ilk devresinin bundan sonraki bölümünde bile takımda olamayacaktı. Ardandan, H.İbrahim’in testinin pozitif çıkması tesislerdeki endişeyi büyüttü. Kadro çalışması yapılırken, bu kez de Polamat’ın sakat olduğu bilgisi, hesapları alt üst etti. Takım bir an da solbeksiz kaldı. Sezon başında transfer edilen hücum oyuncusu Mustafa Çeçenoğlu, bu kritik müsabakada sol bek olarak görev yaptı. Alt yapıdan bu kez de 8 oyuncu yedek bankında oturdu. Kırmızı-siyahlılar, maç öncesindeki karşılaştığı olumsuzlukları, müsabaka içinde hem iki kez yenik duruma düşerek hem de genç Ömürcan’ın da sakatlanıp oyundan çıkması ile bir kez daha yaşadı. 3 golü VAR’a takılan Şimşekler, son anlarda, rakip oyuncunun kendi kalesine attığı golle düellodan galip çıkmayı başardı. Kağıt üzerinde belki 3 puan yazıyordu ancak Beştepe cephesi, 3 puandan çok daha fazlasını kazandı.

5 maçta 10 puanla dipten kurtuldu


GERİDEN GELİP KAZANMAK ÖNEMLİ

Haberin Devamı

Gençlerbirliği teknik direktörü Mustafa Kaplan, iyi oynadıklarını ve hak ettikleri bir galibiyet aldıkların söyledi.
Kaplan, geriden gelerek kazanmalarının önemli olduğunu belirtip, şöyle konuştu:
“Gençlerbirliği olarak istekliydik. Mücadele eden, savaşan bir oyuncu grubu vardı. Takım savunmasını iyi yaptık. Üretkenliğimiz çok iyiydi. Ben bu galibiyeti taraftarlarımıza ve başkanımıza armağan ediyorum. Oyuncularımı kutluyorum. 3 puan camiamıza hayırlı olsun. Rakiplerimizin 12’şer puan yapması sonrası galip gelmemiz daha da değerli oldu. Hem 15 puana yükseldik hem de Kayserispor ile aramızdaki farkı 5 çıkardık. Gollerin iptal kararı bizlere doğru gibi geliyor. Artık bundan sonraki maçlara odaklanacağız.
Maç trafiğimiz yoğun. Kovid-19 salgınından dolayı 7-8 oyuncumuzu oynatamadık. Onların yerine oynayan futbolcularımız görevlerini son derece iyi yaptı. Takım olduğumuzu bir kez daha kanıtladık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!