5 maçlık hezimetle 5. kez büyük hüsran

Güncelleme Tarihi:

5 maçlık hezimetle 5. kez büyük hüsran
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2021 00:30

Teknik Direktör Hikmet Karaman ile başlangıçta yakaladığı çıkışı sürdüremeyen sarı-lacivertliler, üst üste beşince kez sahadan puansız ayrılıp, bitime bir hafta kala Süper Lig macerasını trajik bir şekilde tamamladı.

Haberin Devamı

Süper Lig’in 41. haftasında Kasımpaşa’ya deplasmanda 3-1 yenilen MKE Ankaragücü, 52. kez yer aldığı Süper Lig’e 5. defa veda etti.
Kasımpaşa maçına mutlak galibiyet hedefiyle çıkan MKE Ankaragücü, ilk yarısını 2-0 geride kapattığı mücadeleden 3-1 mağlup ayrıldı.
Bu sonuçla MKE Ankaragücü’nün ikili ve üçlü averaj durumlarında ligde kalma şansı kalmadı.
Bu sezon 52. kez Süper Lig’de mücadele eden sarı-lacivertli ekip, 5. defa küme düştü. MKE Ankaragücü, 1967-1968, 1975-1976, 1977-1978 ve 2011-2012 sezonlarında da küme düşmüştü.
Başkent ekibi, geçen sezon Süper Lig’i son sırada tamamlamış, koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye Futbol Fedarasyonu kararıyla küme düşme kaldırılınca, bu sezon da en üst ligde mücadele etmeye devam etmişti.

ÇABUK TOPARLANDI HIZLI ÇAKILDI

Sarı-lacivertli ekibi bu sezon Fuat Çapa, Mustafa Dalcı ve Hikmet Karaman çalıştırdı.
Teknik direktör Hikmet Karaman yönetiminde önce iyi bir hava yakalayıp çıkışa geçen başkent ekibi, başarılı performansını son haftalara yansıtamadı.
Takımın başına 25. haftada geçen Karaman yönetiminde ilk 10 maçta; 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayan MKE Ankaragücü, bu süreçte 20. sıradan 13. basamağa kadar yükselmeyi başardı.
Ancak oynadığı son 5 maçı kaybeden, son 7 haftada sadece 2 puan alabilen sarı-lacivertli ekip, bitime bir hafta kala küme düştü.
MKE Ankaragücü, son üç sezondur yer aldığı Süper Lig’e, kendi sahasında oynayacağı Aytemiz Alanyaspor maçıyla veda edecek.

Haberin Devamı

KARAMAN’DAN HAKEM TEPKİSİ

MKE Ankaragücü’nde teknik direktör Hikmet Karaman, Kasımpaşa maçının hakemi Mete Kalkavan’ın yönetimine sert tepki gösterdi.
Karşılaşmayla ilgili değerlendirmede bulunan teknik adam, Kasımpaşa’nın kazandığı penaltıda Mete Kalkavan’ın verdiği karara eleştiride bulunarak, “Mete hocanın hangi kararından başlamayı düşünüyorum. Böyle bir penaltıyı çalarken... Niye bunu diyorum, iki dakika sonra ikinci golü yedik. Hata yapmış olabiliriz ama 5 dakika sadece VAR ile tartışıyorsun” ifadelerini kullandı.

PİNTO’YU NEREDEN ÇIKARDIN

Karaman, Mete Kalkavan’ın VAR odasının uyarısının ardından monitörde pozisyonu tekrar incelemesine rağmen penaltı kararını değiştirmediğini aktarıp, şöyle konuştu:
“Penaltıyı çaldın, attıramıyorsun çünkü VAR’da sana söylüyorlar, bir şeyler konuşuyorsun. Sonra da VAR’a çağırdılar. İlk yarıda 7 dakika uzatma VAR’dan dolayı oldu. VAR’ın başına gitti, hala bir şeyler soruyor, konuşuyorlar. Bu kez Pinto’yu buldu. Atakan hiçbir şey yapmıyor, adama dalmış iki ayağı da yerde, adama değmiyor. Hakem ‘Hayır Atakan hiçbir şey yapmamış’ diyor. ‘Pinto yapmış’ diyor. Pinto’yu nereden çıkardın? Pinto’nun orada öyle bir şiddetli hareket yapması lazım oyuncuya... Oyuncu zaten kendini Atakan’ın hareketine atmış. Böyle kritik bir maçta bir takım 2-0’ın arkasından gelebilir mi?”

ÖNEMLİ POZİSYONLAR BULDUK

“İlk 45 dakikayı sadece hakeme karşı tavırla geçirdik. 2-0’ın vermiş olduğu baskıdan dolayı normal oyuna dönemedik. Devre arası görüntüleri oyuncular da izliyor, hepimiz izliyoruz. İkinci yarı 2-0’ı unutup oyunu dengelemeye çalıştık. Son 10 dakikalık bölümde skoru 2-2’ye getirecek pozisyonları da bulduk. MKE Ankaragücü camiası koskoca başkentin takımı. Mete hocam seninle tanışıyoruz. Böyle bir ağır karar vermesine şaşırdım. Böyle bir karar olamaz. Pinto ile ilgili kararı vermesini kabul etmiyorum.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!