40 yıl sonra yeniden sahnede

Güncelleme Tarihi:

40 yıl sonra yeniden sahnede
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2020 01:11

Devlet Tiyatroları’nda en son 40 yıl önce oynanan Sabahattin Kudret Aksal’ın ‘Sonsuzluk Kitabevi’, prömiyer yaptı. Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyunda ölümsüz olmayı amaçlayan bir adamın hikâyesi anlatılıyor.

Haberin Devamı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü ve sanatçı Mustafa Kurt’un rejisörlüğünü üstlendiği oyun, ölümsüz eserler yazmış yazarların eserlerini bütün tanıdıklarına, eşine, dostuna ve insanlara göndermek isteyen, ölümsüz eserlerle ölümsüz olmayı amaçlayan bir adamın hikâyesini konu alıyor. 6 haftadır genç bir ekiple çalıştıklarını belirten Kurt, “Çok keyifli bir çalışma, içimize sinen bir iş oldu. Ümit ediyorum seyirciyle de iyi buluşur. Devlet Tiyatromuzun çok değerli tasarımcı kadrosu ile çalıştık. Müzikleri Can Atilla yaptı. Hem oyuncularımızın hem seyircilerimizin seveceği keyifli bir eser” dedi.

40 yıl sonra yeniden sahnede


OYUNLA MÜZİKLER BÜTÜNLEŞTİ

Oyunun müziklerini yapan besteci Can Atilla, “Oyunun kendisi çok fantastik. Esasında çok önemli mesajlar içeriyor. İnsanın varoluşunu sorgulaması, ölümsüzlüğü, sanatın insana kattıkları, sanatsız bir hayatın düşünülemeyeceği gibi. Fantastik, melodik, formsuz bir müzik tasarladım. Oyunla müziklerin çok iyi bütünleştiğini söyleyebilirim” diye konuştu.

40 yıl sonra yeniden sahnede


YAZARDAN BALE NOTU

Devlet Opera ve Balesi’nin baş koreografı Volkan Ersoy, yazar Sabahattin Kudret Askal’ın metnin en başında eserdeki kadın oyuncuların bale formlarıyla oynaması notunu düştüğünü belirterek, şunları söyledi: “Eğlenceli ve çok zor bir metin. Bale çok evrensel bir kavram. Bu haliyle başlı başına zor bir eserdi. Gerçekle ve gerçek dışı hayatla bağlantıyı bale adımlarıyla sağladık. Burada yaptığımız bir koreografiden çok bir konsept oldu.”

OYUNCU KADROSU

Felsefecilerin hayatlarına ve söylemlerine de ışık tutan eserde, ‘Aristoteles ve ‘Seneca’yı Alpay Ulusoy, ‘Platon’u Cevat Duman, ‘Epiktetos-Rabelais’u İsmet Numanoğlu, ‘Ovidius’u Levent Şenbay, ‘Heraklitos-Cervantes’u Mesut Turan, ‘Geothe-Descartes’i Mithat Erdemli, ‘Horatius-Rimbaud’yu Olcay Kavuzlu, ‘Sokrates-Kierkegaard’i Osman Nuri Ercan, ‘Petrarca’yı Sanlı Baykent ve ‘Vergilius-Cekhov’u Tolga Tecer seslendirdi.

40 yıl sonra yeniden sahnede

Oyun, 19 Eylül’e kadar Stüdyo Sahne’de izleyici ile buluşacak.

Haberin Devamı

40 yıl sonra yeniden sahnede

Oyunun müzikleri Can Atilla, koreografisi Devlet Opera ve Balesinin baş koreografı Volkan Ersoy, dekoru Hakan Dündar, kostümleri Funda Karasaç imzası taşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!