4 mevsim aktif bir amfi tiyatro

Güncelleme Tarihi:

4 mevsim aktif bir amfi tiyatro
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2019 15:48

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Saime Kadın Mahallesi’ndeki 6 bin kişilik 75. Yıl Amfi Tiyatrosu’nun dört mevsim kullanılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Başkan Köse, “Yaz aylarında festivaller düzenleyeceğiz. Kış aylarında, çocuklarımızın sahne gösterilerini yapmaları için ortam sağlayacağız” diye konuştu. Tiyatronun yanındaki parkın da elden geçirileceğini anlatan Köse şunları söyledi:

YAZ FESTİVALLERİ DÜZENLEYECEĞİZ

“Mamak’ta her bir bölgemizde kendi içinde çalışan sistemler oluşturacağız. Tiyatronun fonksiyonu, kullanımı belli. Sosyal, kültürel faaliyetler yapacağız, festivaller düzenleyeceğiz. Amfi tiyatroda da özellikle yaz aylarında festivaller düzenleyeceğiz. Kış aylarında öğrencilerimizin, çocuklarımızın sahnede kendilerini ifade etmeleri açısından sahne gösterilerini yapmaları için ortam sağlayacağız. Bir de orada Saime Kadın Mahalle Muhtarlığı’na kadar bir parkımız, yeşil bandımız var. Yaklaşık 1 kilometre yürüyüş alanına sahip geniş bir park.

İLK KEZ MEYVE AĞAÇLARI DİKİLECEK

Abidinpaşa, Saime Kadın, Tuzluçayır, Aşık Veysel mahallelerimizin, çevredeki insanlarımızın yeşili göreceği, dolaşırken kuş seslerini duyacakları doğal bir ortam sağlayacağız. Doğal halini destekleyeceğiz. Parkın içerisine meyve ağaçları dikeceğiz. Bu Mamak’ta yeni bir uygulama olacak, çok yaygın olmayan bir şey. Halkımız orada meyveler büyüdüğünde dalından meyvesini kendisi koparacak, amfide gösterileri izleyecek, parkta yürüyüş yapacak. Orada ayrıca bir sosyal tesis de yapıyoruz. Millet kıraathanesi olarak tanımladığımız bir alan olacak. Amfi tiyatro ve çevresi 4 mevsim aktif bir hale gelecek.”

4 mevsim aktif bir amfi tiyatro


ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Haberin Devamı

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, aktif hale getirecekleri amfi tiyatroyu bürokratlarla birlikte inceledi. Başkan’ın incelemesinin ardından ekipler tiyatroda temizlik ve diğer çalışmalara başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!