4 günde 25 bin kişi gezdi

Güncelleme Tarihi:

4 günde 25 bin kişi gezdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2021 00:28

Bu yıl 7’ncisi düzenlenen ve önceki akşam sona eren ARTANKARA Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’nı 25 bine yakın ziyaretçi gezdi. Sanatseverler, yurt içi ve yurt dışından bine yakın sanatçının eserlerini görme fırsatı buldu.

Haberin Devamı

Ankara ve Türkiye’nin önemli galeri ve sanatçılarının yanı sıra çeşitli şehirlerden üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerinin çalışmalarının, müzelerin koleksiyonlarının, yurt dışından gelen galeri ve sanatçıların eserlerinin sergilendiği fuarı 4 günde 25 bin ziyaretçi gezdi. Pandemi stresini resim yaparak atmaya çalışan Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin doktorlarının eserleri de fuarda dikkat çekti. Doktor Erdal Reşit Yılmaz, “Atölyede resim yapan 20’den fazla sağlıkçı var ama burada 6 sağlıkçının eserlerini sergiledik. Resimlerimizdeki canlı renklerle biraz olsun hayatımızı güzelleştirmek istedik” diye konuştu. Kemal Ulutaş da çalışmalarında pandeminin insanlar üzerinde yarattığı travmayı göstermeye çalıştığını söyledi.

4 günde 25 bin kişi gezdi


GENÇ NÜFUSTAN YOĞUN İLGİ

Galeri Selvin standında Picasso, Jackson Pollock, Henri Matisse, Jean François Millet gibi isimlerin eserlerini Ankaralıların beğenisine sunuldu. Galerinin kurucusu Selvin Cuhruk Gafuroğlu, “Ankara’da çok genç bir nüfus, akademik bir öğrenci topluluğu var. Onların gelip ziyaret etmesi manen doyurucu oldu” dedi.

4 günde 25 bin kişi gezdi


ÇAĞDAŞ SANAT KÖYDEN BESLENİYOR

Tohumluk Vakfı da fuarda yerini aldı. Çağdaş sanatın Türkiye’deki önemli isimlerinin köy kökenli ve Anadolu’dan beslenen isimler olduğunu söyleyen vakıf başkanı Pınar Ayhan, “Biz burada Sabri Akça’nın tablolarını sergiledik. Akça, satılan tüm tabloların yüzde 50’sini vakfa bağışladı. Neredeyse tamamı satıldı” bilgisini paylaştı.

4 günde 25 bin kişi gezdi


SANATSAL ETKİLEŞİM İÇİNDE OLDUK

Ukrayna standının küratörü Polina Somochkina, ziyaretçilere Ukraynalı sanatçıların çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Somochkina, fuarın çok verimli geçtiğini, yeni sanatçılar ve koleksiyonerlerle etkileşim içinde olduklarını aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!